"LAKU NOĆ, KNEŽE" Poslednji govor na komemoraciji Jagoša Markovića RAZORA DUŠU NA KOMADE, svi plaču i brišu suze (VIDEO)

Autor: P. R.

Zabava

27.09.2023

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojne kolege i prijatelji skrhani bolom!

Кomemoracija povodom smrti legendarnog reditelja Jagoša Markovića, održava se danas, 27. septembra, u 11 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, a velikani sprskog glumišta okupili su se kako bi mu odali počast.

Poslednji u nizu govora održala je dramaturškinja Molina Udovički Fotez, a na njene reči niko nije mogao da ostane ravnodušan, te je cela sala zaplakala i brisala suze sa lica.

- Bilo je nestvarno kada uđete u pozorište i onako nestvarno kao čarobnim štapićem podelite zlatni prah. Znali ste koliko vas svi vole u toj ustanovi. Vašoj stvaralačkoj magiji samo je nebo bilo granica i tim putem ste vodili sigurno i pouzdano, a onda posle probe nikada ne biste dozvolili da zaboravite da zahvalite svima. Stvarali ste svetove bolje i lepše od onih koje zovemo stvarni. Svi grandiozni aplauzi i ovacije su njihovo hvala za to - započela je Udovički Fotez, pa nastavila:

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Molina Udovički Fotez

- Poslednja poruka koju sam dobila od vas je da sreća prati hrabre, i da, dragi kneže, hrabrosti vam nikada nije nedostajalo naročito stvaralačke. Uvek ste se radovali uspehu i zato vas vaša lična i pozorišna porodica prate sa večnim dugom i dočekuju vas sa beskrajnom radošću. Ostalo je ćutanje, laku noć, kneže, laku noć, kneže - završila je.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Jagoš Marković komemoracija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading