15 GODINA OD SMRTI SONJE SAVIĆ: Ovo je tragična priča legendarne glumice - niko od kolega nije prisustvovao SAHRANI!

Autor:

Zabava

23.09.2023

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarna glumica Sonja Savić preminula je sama u svom stanu pre 15 godina, okružena špricevima!

15 GODINA OD SMRTI SONJE SAVIĆ: Ovo je tragična priča legendarne glumice - niko od kolega nije prisustvovao SAHRANI!

Foto: youtube.com/Oblomov

Legendarna glumica Sonja Savić preminula je pre tačno 15 godina u 48. godini života. Kako se pisalo, preminula je od prekomerne doze narkotika.

Ona je pronađena mrtva u stanu 23. septembra 2008. godine u Kursulinoj ulici. Lekari su samo mogli da konstatuju smrt. Prema zvaničnim podacima nakon obdukcije, preminula je od prevelike doze nedozvoljenih supstanici.

Kako se tada pisalo, u stanu, osim prljavog dušeka, nije bilo nikakvog nameštaja. Komšije su tada navele i da su svuda okolo bili razbanaci upotrebljeni špricevi. Poslednji intervju dala je za crnogorske "Vijesti" samo dva meseca pre smrti.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Sonja Savić

- Ono čime mogu da se ponesem, ne ponosim, nego ponesem, to je što sam uspela da izbrišem granicu između života i poziva. Da li to svaki put uspešno dočaram i do koje mere mogu da vladam scenom ne znam. Trudim se da moja reč dovoljno dugo putuje da može publici da zadrži pažnju, jer, i posle toliko godina, ja i dalje brinem o tome šta publika misli - rekla je tada.

Ona se tada podsetila reči svoje bake koja joj je uvek govorila da se u ljudskim očima sve može pročitati. U njenim očima tada se videla tuga i samoća.

- Ima još jedna bakina izreka koje se često setim, žagre ti se oči. Danas bi mnogim generacijama, kada prođe ponoć, mogli to da kažemo. A njima oči žagre od ko zna čega, a to nije dobro ni za njih ni za porodicu. Izgleda da je samoća cena moje slobode - rekla je tada glumica.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Sonja Savić

Sonja je igrala u pedesetak filmova u kojima je briljirala, poput "Balkanskog špijuna", "Une", "Život je lep", "Šećerne vodice", itd. Uvek je govorila da je život podredila glumi. Priče o korišćenju zabranjenih supstanci krenule su osamdesetih godina, što je podgrejalo njeno druženje sa članovima grupe "EKV". 

- Nisam bila srećna što se družim s njima. Bila sam srećna što sam pronašla ljude koji su nesrećni kao ja - izjavila je jednom prilikom Sonja Savić.

Maštala je o deci sa džez muzičarem Vlajkom Lalićem, kog je upozlala sa 15 godina. Razdvojila ih je njegova prerana smrt 1990. godine, kada se utopio na jedrenju kad ga je zahvatila oluja. 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Sonja Savić

- Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom - govorila je Sonja.

Mesecima je bila u depresiji zbog njegove smrti, zbog čega je otišla u Sloveniju i ostala deset godina. Nakon toga se vratila u Srbiju i posvetila filmu, ali ne kao ranije. Mnogi su govorili da su tad krenuli njeni problemi sa nedozvoljenim supstancama.

Sahranjena je u rodnom selu, Donjoj Gorevnici, a niko od kolega nije prisustvovao sahrani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading