ZBOG OVIH SCENA ŽENE OTKIDAJU NA LAUŠEVIĆA! Glumac važi za ozbiljnog šarmera, a ŠMEKER nije samo u filmu!

Autor:

Zabava

06.09.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac je uvek važio za jednog od najšarmantnijih muškaraca na javnoj sceni.

ZBOG OVIH SCENA ŽENE OTKIDAJU NA LAUŠEVIĆA! Glumac važi za ozbiljnog šarmera, a ŠMEKER nije samo u filmu!

Foto: ATA Images

Žarko Laušević

Glumac Žarko Laušević pored što je neverovatno talentovan glumac, veliku pažnju privlačio je svojim šarmom, pa se već decenijama smatra jednim od najvećih šmekera na javnoj sceni, kao i neko za kim žene i dan danas lude. Pri tome su mu mnogo pomogle i uloge koje je imao, koje su na sve ostavila jak utisak, a spisak njih je poprilično dug. 

Republika

Foto: ATA Images

Žarko Laušević


Šmeker (1986)

Laušević je u ovom filmu imao glavnu ulogu, a tumačio je mladića koji sa devojkom kroz kafanu i ulicu prolazi životnu školu. Međutim, kad je morao da odsluži vojni rok, ona nije birala način kako bi ga izvukla, pa se gola slikala za magazin, zbog čega je on pobegao, čim je fotografija stigla do njega. Kad se vratio u svoju sredinu sačekai su ga brojni problemi, ali je sa svojom devojkom na kraju sve rešio. 

Sivi dom (1986)

U ovoj kultnoj seriji Laušević do tad nije bio poznat široj publici. Imao je najtežu ulogu, lik koji skoro ni ne priča, a zbog svoje harizme munjevitom brzinom postao je slavan. 

 

 

Braća po materi (1988)

Tumalio je ulogu Veselina koji je na maturskoj večeri ubija svog vršnjaka. Kasnije u zatvor stiže pismo od njegovog polubrata. Njihovi odnosi vremenom su napredovali, pa je od odbojnosti došlo do svega što ih vezuje, a to su braća po majci i da se svako od njih ogrešio o zakone društva na svoj način.

 

 

Boj na Kosovu (1989)

Kultni film u kojem je Žarko tumačio lik Miloša Obilića postala je uloga po kojoj su ga mnogi prepoznavali, ali je postao i simbol epskog junaka. 

Bitka na Kosovu, 1389. godine završena je bez pobednika – obe su vojske iskrvarile i posustale. Ginu i Lazar i Murat. Ali ipak, boj na Kosovu je dobijen – ne za srpsku državu koja je uskoro pala u turske ruke – već za Evropu, koju je telima svojih junaka spasila od prvog i najjačeg naleta turske najezde.

Bolje od bekstva (1993)

Žarkio je tumačio mladog beogradskog glumca koji upoznaje Amerikanku jugoslovenskog porekla. Njih dvoje su se venčali u pravoslavnoj crkvi, a kasnije i dobili sina. Kad je delovalo da će imati srećan kraj, stvari su se iskomplivalo. On je poleo da pije i ušli su u fazu lošeg odnosa. 
Glumac prestaje da pije i pojavljuje se u seriji koja mu donosi dosta problema, ali i novca. Premijera njegovog novog komada je vrlo uspešna, ali je zbog negativne političke poruke skinuta sa repertoara. Jaz u mentalitetima ponovo počinje da stvara sve veće probleme. Glumac ponovo počinje da pije i zbog saobraćajne nesreće, koju izaziva u pijanom stanju, dospeva u zatvor. Supruga sa detetom odlazi u Ameriku. Njihov poslednji sastanak koji se odvija u Americi znači lament nad prošlošću i kraj veze.

 

 

Nož (1999)

Radnja se odvija u selu kod Gacka tokom Drugog svetskog rata. U nastavku je izvršen stravičan pokolj cele porodice koja se bila okupila da proslavi svoj praznik, ali poštede malog Iliju, tek rođenu nekrštenu bebu. Njega odnesu u svoje selo i predaju ga Rabiji, čiji je muž poginuo te noći u pohodu na Jugoviće. Namera im je da Rabija odgaja malog kao svoje dete i da naprave od njega Muslimana koji će da mrzi i ubija Srbe.


Mali Ilija preživljava rat i odrasta kao Alija Osmanović uz Rabiju, vjerujući da mu je ona prava majka, a da su četnici odneli njegovog brata. Alija kasnije odlazi u Sarajevo na studije, ali ga sudbina njegovog nerođenog brata proganja i on odlučuje da ga pronađe. Prilikom jedne posete Osmanovićima gotovo slučajno susreće seoskog hodžu, tajanstvenog čoveka poznatog kao „Sikter“ Efendija. Od njega Alija, tj. Ilija, saznaje strašnu istinu o svom poreklu i istina počinje da se otkriva.

 

 

Nakon što je Laušević sticajem nesrećnih okolnosti usmrtio dvojicu mladića, usledila je duga pauza. On se 2015. godina vratio domaćem filmu, ulogom u filmu "Smrdljiva bajka". Utisci su bili podeljeni, al je publika željno isčekivala da se on vrati na platna. 

U godinama koje su usledile, Laušević se istakao ulogama u serijama „Koreni“, „Senke nad Balkanom“, „Pet“ i „Državni službenik“, a uskoro će ga publika gledati i u ulozi crnogorskog kralja Nikole Petrovića u seriji „Kralj“, kao i u seriji „Vreme zla“, gde tumači lik Vukašina Katića

Podsećamo, glumac Žarko Laušević boravi danima na bolničkom lečenju, a juče je stigla informacija da mu se stanje poprilično pogoršalo, zbog čega je poslednje kadrove serije morao da snimi iz bolničlkog kreveta i to samo audio putem jer su doktori smatrali da bi mu bilo previše naporno da stane pred kamere. Međutim, kako je Republika danas saznala glumac je uradio magnetnu, nakon čega ga čeka i skener. 

Republika

Foto: Youtube.com/PRVA, Shutterstock

Žarko Laušević bolnica

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading