STRANAC NAŠAO PISMO IZ JUGOSLAVIJE NA POTKROVLJU I ZAMOLIO SRBE DA MU PREVEDU: Zbog sadržaja svi su ZAPREPAŠĆENI (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

06.09.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz fotografiju tražio je i prevod.

STRANAC NAŠAO PISMO IZ JUGOSLAVIJE NA POTKROVLJU I ZAMOLIO SRBE DA MU PREVEDU: Zbog sadržaja svi su ZAPREPAŠĆENI (FOTO)

Foto: Reddit/r/serbia

Neimenovani stranac je na društevnoj mreži Redit objavio pismo na srpskom jeziku koje je našao na potkrovlju, a ne zna odakle tu. Mnoge je zanimalo o čemu se radi.

- Može li neko da prevede ovo? Našao sam ga u kutiji starih stvari u našem potkrovlju - napisao je on uz fotografiju pisma.

Ubrzo, neko je preveo pismo.

- Zdravo gospodine majore, evo dobismo vreme da vi se javimo da smo u putu dobro prošli i da nismo imali nikakve smetnje u putu. Da smo hvala Bogu zdravo i dobro koje i vama želimo od Boga zdravlje. Gospodine Majore mi smo ovamo našli radnike, ali oni traže uslove za rad jer oni nam ne veruju kad im mi pričamo ovako napamet. No vi pošaljite koliko može da zarade za jedan sat, koliko može da rade, da li su im obezbeđeni stan i hrana i za koliko meseci imaju stalan posao i šta ima tamo da se radi. Koliko mogu da zarade za nedelju dana i do kada imaju smeštaj.

- Hteli smo da vas pitamo za zdravlje našeg strica. Vi i njegovi drugari ste njegovi najbliži prijatelji, zemljaci, pa vas molimo da nam napišete pismo o njegovom zdravlju i da nam kažete da li mu je bolje ili ne. Pozdravljamo vas i dedu Kapetana, dedu Stanka i Dragišu Antića i celo vaše društvo. Posebne pozdrave upućujemo ujka Milisavu.

- Zlatković Petar, Lapovo, Srbija, Jugoslavija. Pišite nam odmah - piše u pismu.

- Gospodine Majore, još niko nije dobio novac, a već je prošlo mesec dana, no vi to kažite ujka Milisavu, pa nam posle pošaljite. Nikad novac nije tako dugo putovao otkad je ujak u Engleskoj - piše u dodatku.

Zbog pisma koje se našlo kod stranca, mnogi su se pitali da li mu je major možda neko iz porodice, odgovorio je:

- Nemam pojma zašto moji roditelji i ja imamo ovo pismo pošto niko u našoj porodici nije ni Srbin ni sa tog prostora Evrope, koliko ja znam - piše, a prenosi "Blic".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
max

06.09.2023 17:08

i ja sam dva puta pisoa da je jedan golub iz srbije iz neznajucih razloga kod mene u nemackoj u odzaku izgubio zivot bio je prstenovan i omao je oznaku ali do sada se niko nije ovde javlajo da dobije barem prsten tog stradlaog letaca