NOVINAR IZ LOZNICE VLADIMIR MITRIĆ OBJAVIO SJAJNO DELO! Poruka knjige: Majka je biće najsličnije bogu!

Autor:

Zabava

22.08.2023

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Poznati loznički novinar Vladimir Mitrić objavio je knjigu "Od majke do Crkve", čiji je izdavač Srpska kraljevska akademija naučnika i umetnika.

NOVINAR IZ LOZNICE VLADIMIR MITRIĆ OBJAVIO SJAJNO DELO! Poruka knjige: Majka je biće najsličnije bogu!

Foto: Wikipedia

Knjiga ponatog lozničkog novinara Vladimira Mitrića ,,Od majke do Crkve" izazvala je oduševljenje, a delo je promovisano širom cele Srbije.

Naime, Mitrić je uvek za mesta promocije birao simbolične lokacije, pa je tako, primera radi, promocija u Irigu održana na ognjištu velikog srpskog zadužbinara Karađorđa Ristanovića.

Ristanović, rodom iz ljubovijskog kraja, koji je rodu i SPC darovao velelepni manastir na Belim vodama kod Ljubovije, dobitnik je Ordena Svetog Save i Svetog vladike Nikolaja. On je rekao da delo Vladimira Mitrića svedoči o značaju ljubavi prema majci i majci Crkvi.

Knjiga "Od majke do Crkve" prvo je predstavljena u Republici Srpskoj, u Ugljeviku.
U jednoj od kritika ovog dela potencira se da je Mitrić dočarao i dokazao reči vladike Nikolaja da je majka biće najsličnije bogu.

- Mitrić ispoljava veliku ljubav prema Crkvi koju naziva naša crkva, ističući da ga je u veru prvo uputila nedavno preminula majka Marica, a da ga je bogomolja povezala sa svetinjama kakve su Tronoša i Tavna, kod Bijeljine, a one sa svim takvim i sličnim biserima pravoslavlja i hrišćanstva širom zemlje, Evrope i sveta - kaže akademik Dragoljub Drago Mirković govoreći o knjizi novinara Večernjih novosti, koji je više decenija dopisnik tog lista iz lozničkog kraja. 

BONUS VIDEO:

 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading