Pijanista Stefan Ðoković u obilasku domova kulture podržava mlade talente!

Autor:

Zabava

20.06.2023

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Širom Srbije i u svakom gradu u kome će održati klavirski koncert pod pokroviteljstvom gđe Tamare Vučić osim promocije i podrške lokalnim kulturnim ustanovama, ovaj muzički karavan ima još jedan cilj da podrži mlade uspešne ljude, čije je muzičko obrazovanje u toku.

Pijanista Stefan Ðoković u obilasku domova kulture podržava mlade talente!

Foto: Promo

Stefan Ðoković je stekao muzičko obrazovanje u srednjoj školi "Mokranjac" u Beogradu, školovanja je nastavio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 
a potom u Londonu. Na tom putu obrazovanja i umetnik i njegova porodica susreli su se sa brojnim izazovima koji su bitno uticali na njegovu karijeru. 

Mladom Ðokoviću su svaka nagrada, donacija i podstrek izuzetno značili da 
nastavi dalje. Baš zbog toga, prepoznavši izazove sa kojima se mladi talentovani umetnici susreću tokom svog razvoja, kompanija Wiener Städtische osiguranje odlučila je da koncertni program Stefana Đokovića bude i povod da u svakom od gradova koji poseti promoviše i nagradi talenat i upornost lokalnih buducih virtouza pod nazivom Wiener Talenti.

Republika

Foto: Promo

Stefan Đoković

 


U Kragujevcu ovo priznanje  pripalo je mladiom virtuozu Vojinu Blagojeviću koji je rođen 23 01.2011. u ovom gradu. Vojin je trenutno četvrti razred osnovne muzičke škole na odseku harmonike ali paralelno je i četvrti razred osnovne muzičke škole odsek violine. Vojin je odlučio da gaji svoju ljubav prema oba instrumenta i izuzetno je rešen i uporan da ih oba usavrši.

Na tom putu usavršavanja i školovanja Vojin je laureat brojnih nagrada poput
Takmičenje mladih akordeonista" u Trsteniku , Internacionalne manifestacije " Dani harmonike" u Smederevu, takmičenja "Viva harmonika" u Aleksinacu,.Republičkog takmičenja, Međunarodnog takmičenja harmonikaša "Akordeon art", u Istočnom Sarajevu I mnogih drugih takmičenja I nagrada.

Foto: Promo

Stefan Đoković

 


Pored izuzetnih rezultata Vojin je i odličan đak u redovnoj školi, ističe da je i dobar drug pa ga obaveze koje ima ne sprečavaju da bude dete i uživa u detinjstvu u svom rodnom Kragujevcu uz podršku zajednice i profesora
 
Stefanova podrška Vojinu izuzetno znači, kao i nagrada kompanije Wiener Städtische osiguranje, a posebno je raduje činjenica da će imati priliku da nastupa u Beogradu sa ostalim laureatima ovog projekta u decembru 2023. godine.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading