SEKSOM SAM SEBE TERALA NA PISANJE: Nobelovka Ani Erno (82) u romanu otkrila da je ZAVELA STUDENTA

Autor:

Zabava

25.04.2023

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želja da završi knjigu navela je da 30 godina mlađeg muškarca odvuče u krevet!

SEKSOM SAM SEBE TERALA NA PISANJE: Nobelovka Ani Erno (82) u romanu otkrila da je ZAVELA STUDENTA

Foto: Profimedia

Ani Erno

Francuska književnica Ani Erno, koja je ovenčana Nobelovom nagradom za književnost 2022, u najnovijem autobiografskom romanu "Mladić" otkrila je detalje o svom životu. Razuzdanu mladost ogolila je u svojim knjigama, a poslednju je zasnovala na ličnim dnevnicima.

U njima se našao detaljan opis njene afere s 30 godina mlađim muškarcem. U "Mladiću" Ani opisuje strastvenu vezu s izvesnim A, zbog koje je, bar na nekoliko meseci, ponovo postala ona "skandalozna devojka" kakva je bila u mladosti, a francuski Vog objavio je deo tog rukopisa.

- Čim bih stigla, i ne raspakovavši u kuhinji kese s namirnicama, vodili smo ljubav - piše laureat Nobelove nagrade.

Radnja romana dešava se u Ruanu, gradu na severozapadu Francuske, u kojem je Ani Erno studirala šezdesetih godina prošlog veka. Sve se dešava u stanu studenta, njenog mlađanog ljubavnika.

- Često sam vodila ljubav da bih se prisilila da pišem. Nadala sam se da ću u umoru, osećaju napuštenosti, koji dolazi posle toga, naći razloge da ne očekujem ništa više od života. Nadala sam se da će me orgazam, najnasilniji kraj čekanja koji postoji, učiniti sigurnom da nema većeg zadovoljstva od pisanja knjige. Možda me je želja da pišem knjigu (zadatak koji sam oklevala da započnem zbog njegovog obima) navela da odvedem A. kući na piće posle večere u restoranu, tokom koje je, jer je imao tremu, bio sve, samo ne nem. Bio je skoro 30 godina mlađi od mene.

Dalje saznajemo da je student živeo sa svojom devojkom, a da je s književnicom provodio strastvene vikende u stanu s pogledom na bolnicu.

- Na to mesto, u tu bolnicu, kao studenta, prevezli su me jedne januarske noći zbog krvarenja nastalog "uličnim" abortusom. Više nisam znala u kom se krilu nalazi soba u kojoj sam provela šest dana. U ovoj zapanjujućoj, gotovo čudnoj koincidenciji, postojao je znak misterioznog susreta i ljubavne priče koju je trebalo proživeti punim plućima - napisala je Ani Erno.

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

26.04.2023 21:09

Komisija koja dodeljuje ovu nagradu ne čita mnogo…možda ni nagrađena dela.