PUTIN POHVALIO BIKOVIĆEV FILM: "Izazov" je remek-delo!

Autor:

Zabava

13.04.2023

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije održao je govor u Državnoj kremljskoj palati uoči premijere filma.

PUTIN POHVALIO BIKOVIĆEV FILM: "Izazov" je remek-delo!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin je nahvalio film "Izazov", rekavši da su njegovi autori napravili remek-delo. Govoreći u Državnoj kremljskoj palati pre premijere filma "Izazov" Klima Šipenka, koja je sinoć održana u Moskvi, na gala večeri povodom Dana kosmonautike, prvi čovek Rusije je izjavio da ovaj prvi snimljeni film u svemiru predstavlja korak ka novim kreativnim, tehnološkim i naučnim otkrićima u celokupnoj kosmičkoj industriji.

Republika

Foto: Promo

 

Ruski "Izazov" je ušao u istoriju kao prvi igrani film sniman u svemiru, a jednu od glavnih uloga u njemu tumači Miloš Biković. Gromoglasnim 15-minutnim aplauzom publika je nagradila ovaj ambiciozan projekat, a na svečanosti u bioskopu "Oktobar" sve oči bile su uprte u omiljenog srpskog glumca svakog Rusa i njegovu lepšu polovinu, koju je ponosno pokazao sedmoj sili.

Ruku podruku, Biković i Ivana Malić pozirali su foto-reporterima, ne skidajući zaljubljeni osmeh. Miloš je okupljenim novinarima otkrio mnoge detalje sa snimanja.

- Da vam kažem, ovde su žena i muškarac koji su otišli u kosmos i uradili posao cele snimajuće ekipe. Oni su bili i šminkeri, i kostimografi, i rasvetljivači, i snimatelji zvuka, tona, reditelji... Ono što radi 100 ljudi na zemlji, oni su uradili u svemiru! Danas je dan ruske kosmonautike i veliki praznik filma - rekao je okupljenim medijima Biković, koji je pojavom izazvao pravu histeriju među obožavaocima.

Foto: instagram/bikovic

Miloš Biković sa devojkom

Radnja "Izazova" prikazuje hitnu hiruršku intervenciju u Međunarodnoj svemirskoj stanici i zaista je snimana na tom mestu. Reditelj Šipenko i glavna glumica Julija Peresild odleteli su u kosmos uz pomoć nekoliko kosmonauta, dok je Biković, kao glavni hirurg u filmu, na Zemlji osetio kako se u bestežinskom stanju ponašaju telo i krv u organizmu.

- U kosmosu vas dva, tri milimetra zida deli od potpune praznine i beskrajnog crnila. Bio sam u avionu koji se sa 9.000 metara nadmorske visine naglo spuštao na 6.000 metara da bi ekipi pružio 23 sekunde bestežinskog stanja, tokom kojih treba da od jedne tačke dolebde do pacijenta, uzmu instrumente i stave na njega "portove", kao za operaciju - objasnio je Biković.

 

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading