KLASIČNA DISKRIMINACIJA! HEJTERSKA KAMPANJA ŠOLAKOVIH POSLUŠNIKA! Linčuju pomoćnicu ministra zbog bezazlenog lapsusa!

Autor:

Vesti

13.04.2023

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je i od Nove, mnogo je.

KLASIČNA DISKRIMINACIJA! HEJTERSKA KAMPANJA ŠOLAKOVIH POSLUŠNIKA! Linčuju pomoćnicu ministra zbog bezazlenog lapsusa!

Foto: MC.RS, Nova S

Medij u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka u tekstu o Nini Mitić, pomoćnici ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, grubo je diskriminisao žene potenciranjem o bračnom statusu i broju dece.

Fokus je da su svima puna usta ljudskih prava a svih ih krše i tom prilikom je najlakše udariti na ženu i diskriminisati ih. To je na svojoj koži osetila upravo i Nina Mitić, koju je portal Nova, medij u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, koji ismeva pomoćnicu ministra.

Razlog je, verovali ili ne, bezazleni lapsus koji je napravila, a nakon čega je ovaj portal u prvi plan stavio da je žena razvedena i da ima jedno dete!?

Kakve veze ima lapsus, koji je, uzgred, svakome mogao da se omakne, sa bračnim statusom i zašto on mora da se ističe, čitalac baš i ne može da zaključi iz teksta. 

Foto: twitter.com/Nina Mitić

Pomoćnica ministra Nina Mitić

Nova u tekstu piše da je Mitićeva napisala na društvenoj mreži Instagram da je "sanirala" utiske, umesto sumirala. Iako je van svake pameti da se zbog slovnih grešaka, koje mogu da se omaknu u brzini kucanja, pravi tekst, ovde je, u stvari, problem što je Nova u tekstu potencirala bračni status Mitićeve. 

- U biografiji stoji da je razvedena i da ima jedno dete - navodi se na početku pomenutog teksta. 

Foto: Nova S

Reakcija Mitićeve na tekst Nove

Zašto je njen bračni status uopšte važan, a naročito za ovaj ugao teksta, Nova ne objašnjava. 

Mitićeva se oglasila na Instagramu ovim povodom. 

Foto: Nova S

Mitićeva se oglasila i na Instagramu

- Žao mi je što pojedini mediji neobjavljuju sve što smo kao ministarstvo uradili u proteklom periodu. Postavljam pitanje: zašto se zajedno ne borimo protiv diskriminacije i nasilja nad ženama? Zašto ne razgovoramo o pravima osetljivih društvenih grupa? Možete da volite ili ne volite šta radimo, možete da volite ili ne volite mene, moj izgled, status ili bilo koje drugo lično svojstvo , ali ne možete da okrećete glavu na temu ljudskih prava! Za jučerašnju objavu ne želim da komentarišem niti da se pravdam, sve je u oku posmatrača. Ko vam želi loše videće samo loše i obrnuto. Hvala svim divnim ljudima na podršci i zamolila bih sve da mi se porodica ne dira - napisala je Mitićeva na Instagramu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading