TANASIJE UZUNOVIĆ JE BIO POTOMAK JEDNE OD NAJUGLEDNIJIH PORODICA: Pokojni glumac ima burnu životnu priču i čak DEVET KUĆA na Dedinju!

Autor:

Zabava

10.03.2023

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Uzunović je pre Drugog svetskog rata imala devet kuća u Beogradu, međutim, neke su srušene tokom bombardovanja.

TANASIJE UZUNOVIĆ JE BIO POTOMAK JEDNE OD NAJUGLEDNIJIH PORODICA: Pokojni glumac ima burnu životnu priču i čak DEVET KUĆA na Dedinju!

Foto: ATA Images/Stefan Tomašević

Tanasije Uzunović

Tanasije Uzunović, koji je preminuo u 81. godini života na klinici za urgentnu medicinu VMA, javnosti je poznat kao je srpski glumac i unuk brata Nikole Uzunovića.

Naime, pokojni glumac bio je potomak jedne od najuglednijih predratnih porodica, sa devet elitnih kuća, kojoj je sve oteto. Selio se čak 32 puta dok nije dobio svoj stan.

Jednom prilikom, Tanasije je otkrio poreklo kapitala svoje porodice. Dva preživela brata Uzunovića imala su oko 150 hektara zemlje u mestu Draževac, i da bi Nikola napravio kuću, dogovoreno je da uzme hipoteku na tu zemlju.

Republika

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Tanasije Uzunović (81) preminuo

- Kada je moj otac Blagoje, inače školovani agronom, pokušao pre rata na toj zemlji da pravi obore za uzgoj stoke po svetskim merilima, deda ga je sprečio - prisećao se ove priče glumac za Novosti, pa nastavio:

- Govorio mu je da je besmisleno da to radi na zemlji koju opterećuje hipoteka. Deda Nikola je imao para da napravi kuću, ali ne i da je opremi.

Republika

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Tanasije Uzunović (81) preminuo

Porodica Uzunović je pre Drugog svetskog rata imala devet kuća u Beogradu. Sagovornik pamti samo one najveće, i to onu zgradu koja je sada rezidencija ambasadora SAD, "Devanku" u Ulici kralja Milana 21 i veliku zgradu u Nušićevoj 20.

- Ostale više i ne pamtim, znam da su neke srušene u bombardovanjima tokom rata - isticao je Uzunović.

Dete zelenaša

Glumac nosi vrlo teška sećanja na neke segmente detinjstva. Tako je, sa devet godina izvođen pred školsku tablu, i još pamti učitelja koji ga je prokazivao rečima: "Ovo je unuk predratnih zelenaša protiv kojih smo se borili".

Republika

Foto: ATA Images

Tanasije Uzunović (81) preminuo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading