MILOŠ OBRENOVIĆ JE UBIJEN? Makedonci snimaju seriju o smrti srpskog kneza

Autor:

Zabava

21.02.2023

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roman "Vetrovi zla" Branislava Jankovića o Jevremu Uvtiću, detektivu koji dobija zadatak da otkrije ubicu Miloša Obrenovića, biće pretočen u TV seriju od 12 epizoda "Red zmaja".

MILOŠ OBRENOVIĆ JE UBIJEN? Makedonci snimaju seriju o smrti srpskog kneza

Foto: Wikipedia

Knez Miloš Obrenović

U toku su pregovori s rediteljima i glumcima, a iza ovog projekta stoji makedonska produkcijska kuća "Dragon productions".

- Direktor ove kuće Davor Krstevski veliki je poznavalac balkanske istorije i ljubitelj književnosti. Tako je i došlo do saradnje i potpisivanja ugovora - kaže Janković.

Pisac je u svojoj knjizi opisao vrelu topčidersku noć, 26. septembra 1860, "u kojoj je neko svirepo presudio Milošu Obrenoviću, srpskom knezu i oslobodiocu". Kako se navodi dalje u opisu, vlas i kneževa porodica žele da zataškaju ubistvo i saopštavaju narodu da je knez umro prirodnom smrću.

Republika

Foto: Promo foto

 

Ipak, njegov naslednik knez Mihailo reši da povede istragu i angažuje Jevrema Utvića, inteligentnog egocentrika i razvratnika, koga proganjaju demoni prošlosti.
Prema najavama, u seriji će biti velikih imena srpskog glumišta, a ekipa će biti poznata tokom marta. Planirano je da snimanje počne u maju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading