BRANKA VESELINOVIĆ BIĆE SAHRANJENA NA DAN LJUBAVI: Poznati svi detalji

Autor:

Zabava

10.02.2023

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najstarija glumica na svetu, koja je preminula u 105. godini, počivaće u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

BRANKA VESELINOVIĆ BIĆE SAHRANJENA NA DAN LJUBAVI: Poznati svi detalji

Foto: ST/N. MANDIĆ

KOMEMORACIJA Branki Veselinović (1918-2023) i poslednjoj od osnivača Jugoslovenskog dramskog pozorišta, biće u utorak (14. februara) u podne, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. 

Sahrana je istog dana na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 14 časova, a polazak iz kapele ka Aleji zaslužnih građana pola sata kasnije.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Opraštajući se s Brankom Veselinović, kako poručuju iz JDP, "opraštaju se i sa poslednjim članom slavnog ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta, s kojim je 1948. godine počela istorija teatra". Ulogom Francike u "Kralju Betajnove" Branka Veselinović "upisala se" u prvu predstavu teatra na Cvetnom trgu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Стари Вујадин

11.02.2023 07:21

Нека јој је вечна слава. Само једна исправка. Колико нам је свима познато, Бранка је православне вере, тако да неће бити сахрањена на Дан заљубљених него на Светог Трифуна.

Zlatko Marjanović

11.02.2023 09:17

Dan ljubavi kod nas je 12.08, a 14.08. je sv.Trifun ! Nemojte da drkate pojmove !