Sutra otvaranje izložbe vizuelnog umetnika Igora Anđelića!

Autor: PROMO

Zabava

25.10.2022

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sredu 26. oktobra 2022, sa početkom u 19 časova, u MarshOpenSpace-u, u Cetinjskoj 15, otvara se izložba pod nazivom FLANEUR / LJUBLJANA ljubljanskog fotografa i vizuelnog umetnika Igora Anđelića.

Sutra otvaranje izložbe vizuelnog umetnika Igora Anđelića!

Foto: Igor Anđelić

Ovaj raznovrsni vizuelni stvaralac rođen je u Ljubljani 1961. godine.

1979. završio je školu fotografije i otvorio studio za grafički dizajn.U Ljubljani, u kojoj živi i radi, najviše se zna o njegovom fotografskom radu. Redovni je saradnik Moderne galerije i Muzeja savremene umetnosti Metelkova u Ljubljani. Kao fotograf sarađivao je na projektima NeueSlowenische Kunst (IRWIN, LAIBACH, NK Studio). Dve fotografije iz serije NSK Guard nalaze se u muzeju MOMA (MuseumofModern Art in NewYork). Od 2008. godine sarađuje sa galerijom Fotografija. Njegove fotografije objavljivali su i brojni međunarodni časopisi poput Eyemazing, BeauxArts, Wallpaper, Stern in Corrieredella Sera. Dobitnik je nagrade Art DirectorsClubNewYork.

Izložba FLANEUR / LJUBLJANA nastala je kao proizvod Anđelićeve ljubavi prema Ljubljani, njegovom rodnom gradu. Umetnik je kroz svoj objektiv dočarao Ljubljanu na decentan i ličan način. Na umetničkim fotografijama vidimo svojevrsnu mešavinu arhitektonskih stilova – od Plečnika preko socijalističkog brutalizma, pa sve do ahitekture današnjih dana. Posebno mesto ove izložbe zauzimaju ljudi na ulicama, Ljubljančani, koji svaki na svoj način simbolizuju svoj grad.

Na izložbi će biti promovisan katalog FLANEUR / LJUBLJANA, sa radovima autora, kao i tekstovima više od 30 značajnih Ljubljančana iz različitih društvenih sfera.

Izložbu su podržali: Grad Ljubljana, Ambasada Republike Slovenije u Beogradu, ULAY fondacija i GPS group.

Ovom postavkom nastavlja se izložbeni repertoar u ovom prostoru na kome su do sada već izlagali sledeći fotografi: Vladimir Bačlija, Nebojša Babić, Goranka Matić, Nenad Marjanović, Dea Cvetković, Vesna Pavlović, VojkanGostiljaci Ivan Šijak.

Izložba u MarshOpenSpace-u biće otvorena do kraja 2022. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading