STRAVIČNA sudbina Mire Stupice! Glumicu zadesile TRI TRAGEDIJE, istina koja BOLI!

Autor:

Zabava

03.09.2022

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mira Stupica preživela je brojne tragedije kroz svoj život.

STRAVIČNA sudbina Mire Stupice! Glumicu zadesile TRI TRAGEDIJE, istina koja BOLI!

Foto: printscreen/youtube.com

Glumica Mira Stupica ostavila je veliki trag u domaćoj kinematografiji, a njen život bio je veoma težak. Naime, rođena je 1923. godine kao najstarije dete Radomira Todorovića i Danice. Imala je dva brata koja su još kao deca preminuli, dok je treći brat, čuveni glumac Bora Todorović. Rođena je u Gnjilanu, gde su joj roditelji radili kao profesori u Gimnaziji, a odrastala je u siromaštvu.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Mira Stupica

Otac joj je preminuo kada je imala deset godina, kada su se preselili u Gornji Milanovac, da bi život nastavili kasnije Aranđelovcu. Poslušala je porodicu i upisala Trgovačku akademiju u Beogradu, a kako je nije interesovala, bežala je iz škole kako bi otišla u pozorište.

Republika

Foto: youtube.com/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Bora Todorović

Njen brat Bora Todorović i ona proveli su okupaciju Beograda tokom Drugog svetskog rata u Beogradu, a tokom ratnih godina su se snalazili kako su umeli.

-Mamu su otpustili. Kuća je bila rastresena od bombardovanja, kroz rupe ulazili su hladnoća i sneg. Nema hrane, nema drva. Uveče kad ležemo, mi oblačimo kapute, čarape, pa čak i rukavice. Bora traži da onako u mraku igramo slovo na slovo, i to samo o hrani. Sklepao je neku dasku sa točkićima i uputio se na Železničku stanicu da bude nosač i da nas svojim radom hrani – prisećala se Mira u svojim memoarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading