DONČIĆ SE IGRA KOŠARKE: Slovenci pregazili Mađare! (VIDEO)

Autor:

Sport

03.09.2022

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubedljiv trijumf branioca titule na Eurobasketu.

DONČIĆ SE IGRA KOŠARKE: Slovenci pregazili Mađare! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić protiv Mađarske

Košarkaši Slovenije ostvarili su i drugu pobedu na Eurobasketu, pošto su u drugom kolu grupe B savladali Mađarsku sa 103:88 (29:16, 25:17, 34:27, 15:28).

Slovenci su prve tri četvrtine odigrali kao u transu, a na isti način su započeli i poslednju, pošto su na njenoj polovini imali maksimalnih +30 (101:71). Ipak, tada su se opustili, pa su Mađari meč završili serijom 17:2, kojom su znatno ublažili poraz.

Najzaslužniji za pobedu Slovenije bio je Luka Dončić, koji je upisao 20 poena, uz po sedam skokova i asistencija, a sve to za samo 19 minuta na parketu. Klemen Prepelič je dodao 14, a po 11 su ubacili Jaka Blažič, Edo Murić, Vlatko Čančar i Žiga Dimec.

Kod Mađara je prednjačio Zoltan Perl sa 18 poena, a pratili su ga Mikael Hopkins sa 14 i Janoš Elingsfeld koji je postigao 13. Takođe, dvocifreni su bili još David Vojvoda i Benedek Varadi sa po 11 poena, dok je 10 pridodao Adam Somogi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading