Od ove podudarnosti će vam se TRESTI KOSTI! Masakr sa Cetinja kao da je IZREŽIRAN po seriji CRNA SVADBA!

Autor:

Zabava

13.08.2022

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika sličnost između serije "Crna svadba" i tragičnog masakra na Cetinju stvara jezu. Još neverovatnije je da je serija snimljena po stvarnom događaju. Izgleda da se istorija ponavlja.

Od ove podudarnosti će vam se TRESTI KOSTI! Masakr sa Cetinja kao da je IZREŽIRAN po seriji CRNA SVADBA!

Foto: Printskrin

Domaći serijal “Crna svadba” koji je zakovao Srbiju pred male ekrane i pokrenuo neverovatno interesovanje za sve vlaške običaje - snimljen je po istinitom događaju posle kog je krajem jula 2007. godine na istoku zemlje zavladao muk, piše Kurir. 

Konkretan događaj koji je inspirisao scenariste bio je masakr u Jabukovcu kod Negotina 2007. kada je Nikola Radosavljević, tvrdeći da je bio omađijan vlaškom magijom - pobio devetoro duša iz svog sela koje je poznavao čitavog života, a dvoje teško ranio.

Foto: Tanjug/AP/Printskrin/Instagram/socijaldemokratecrnegore

Vuk Borilović

Nešto slično dogodilo se juče i mnoge stvari iz prve epizode su se poklopile sa tragičnim događajem koji je obelažio jučerašnji dan na Cetinju.

Priča u seriji počinje u malom mestu u Istočnoj Srbiji gde Mitar, koga je glumio Slavko Šimac, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija, a na kraju i sebe tokom pregovora sa policijom.

Sa druge strane, prema zvaničnim podacima, Vuk Borilović je juče oko 15.30 sati ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg M. potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku - Natašu Pajović Martinović. Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”, tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije. Ovo je možda druga najgnusnija stvar koju je svirepi ubica učinio. U narednih 45 minuta, u ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sejao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Foto: Tanjug/AP

Masakr na Cetinju

Podsetimo, ovo nije prvo masovno ubistvo koje se desilo na ovim prostorima, a posebno su ostali uipamćeni masakr u Velikoj Ivanjči, koji se desio 9. aprila 2013. godine, a u kome je stradalo 13 ljudi, kao i u Jabukovcu iz 2007. godine u kome je Nikola Radosavljević ubio 9 i ranio 5 ljudi, a oba ova nesrećna događaja mogla su da posluže kao inspiracija za seriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Joko

13.08.2022 12:14

Isto tako masovna ubistva su bila u CG početkom ‘90-ih (Pljevlja i Bijelo Polje). Veoma slično ovome od juče i ova dva u Negotinu i Mladenovcu.