Džon Malkovič progovorio o svom poreklu: Moj deda je bio LAŽOVČINA, zato ništa ne znam o SRBIJI

Autor:

Zabava

08.08.2022

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni glumac drugi put boravi u Srbiji, ovog puta kao gost Zaječarskog kulturnog leta na Feliks Romulijani. Tamo će večeras pred domaćom publikom izvesti muzičko-scensko delo "Paklena komedija - ispovesti serijskog ubice".

Džon Malkovič progovorio o svom poreklu: Moj deda je bio LAŽOVČINA, zato ništa ne znam o SRBIJI

Foto: Tanjug/AP

Iako potiče sa Balkana, Malkovič je priznao da vrlo malo zna o svom poreklu. Dok mu je majka u više navrata posle očeve smrti govorila da je Crnogorac, otac mu nikada nije otkrio odakle je zapravo njegova porodica.

- Uvek je govorio da je njegov otac, moj deda, najveći lažov na svetu. Čuo sam različite priče o tome odakle tačno potičemo. Mislim da moja baba sa očeve strane ima srpske korene. Nikada nisam naučio vaš jezik i znam veoma malo - rekao je Malkovič.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džon Malković u Srbiji

 

 Prema tumačenjima nekih istoričara, izvorno prezime Džona Malkoviča je Maljković i poreklom je sa Metohije, odakle su se njegovi preci selili dalje u oblast Raške, Like i na sever Crne Gore. Poznati glumac, producent i režiser je već posećivao Srbiju kada je bio počasni gost 48. Festa, neposredno pre pandemije koronavirusa u februaru 2020.

Tada mu je uručeno specijalno priznanje za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, ali srpsku prestonicu nije stigao da obiđe.

- Video sam vrlo malo Beograda, pozvan sam u Gradsku kuću, priredili su mi lep prijem, ali ne verujem da ću i sada imati prilike da ga vidim. Svakako imam dobre impresije - rekao je Malkovič.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading