SOFEST POSVEĆEN VELIKANU BATI ŽIVOJINOVIĆU Statuete slobode Tanji Bošković, Kovačeviću...

Autor:

Zabava

05.07.2022

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na otvaranju Filmskog festivala u Sopotu, koji je posvećen velikanu srpskog glumišta Velimiru Bati Živojinoviću, preksinoć su uručene Statueta slobode za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti scenaristi i reditelju Dušanu Kovačeviću, glumici Tanji Bošković, reditelju Zdravku Šotri i scenografu Milenku Jeremiću.

SOFEST POSVEĆEN VELIKANU BATI ŽIVOJINOVIĆU Statuete slobode Tanji Bošković, Kovačeviću...

Foto: ATA Images

- Ovde sam bio pre 50 godina družeći se sa Batom Živojinovićem - prisetio se akademik Dušan Kovačević, dok je Tanja Bošković i ovog puta kao davne 1982. kada je dobila prvu statuetu, doputovala u Sopot iz Herceg Novog.

Republika

Foto: ATA Images

 

- Nosim je da pokažem unučićima da moj život nije bio samo bruka već jer bilo i nekih lepih stvari - rekla je glumica.

Čuveni reditelj Zdravko Šotra nije prisustvovao uručenju, a glumica Tamara Aleksić pročitala je njegovo "ljubavno pismo festivalu u Sopotu i njegovoj publici", dok je scenografu Milenku Jeremiću nagrada pripala za neprekidan rad na filmu od davne 1965, kada je na nagovor kuma Bate Živojinovića počeo karijeru kao asistent scenografa na filmu "Čovek nije tica" Dušana Makavejeva.

Prvo festivalsko veče obeležila je projekcija filma "Toma" Dragana Bjelogrlića, dok su sinoć publici u Sopotu prikazana ostvarenja "Heroji", "Mrak", "Nečista krv - greh predaka" i "Zlatni dečko".

Još će se čekati na selfi s Valterom

Spomenik Bati Živojinoviću nije otkriven na otvaranju Sofesta. Prema rečima Batinog naslednika Miljka Živojinovića, skulptura je usled tehničkih problema u livnici morala na popravku i ne zna se kada će biti završena. Na selfi s Valterom, koji je prikazan u prirodnoj veličini kako sedi na klupi, obučen u šumadijsku narodnu nošnju, po svemu sudeći, još će se čekati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading