AMERIKANCI I RUSI ZAJEDNO NA SNIMANJU SERIJE "JUŽNI VETAR: NA GRANICI" Jedva čekamo da probamo rakiju i naučimo sočne srpske psovke! (FOTO)

Autor: M. BOBINAC - V. STOJIĆ

Zabava

23.06.2022

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Erik Roberts, Vilijam Boldvin i Oksana Akinšina su prvi put u Beogradu i već žele da opet dođu kod nas

AMERIKANCI I RUSI ZAJEDNO NA SNIMANJU SERIJE "JUŽNI VETAR: NA GRANICI"   Jedva čekamo da  probamo rakiju   i naučimo sočne srpske psovke! (FOTO)

Foto: Dragan Kadić

Kako to izgleda kada se na vrelom beogradskom asfaltu zajedno nađu američki i ruski glumci, i to u trenutku kad besni rat u Ukrajini i svet se polarizuje na dve različite strane, ekipa Republike proverila je iz prve ruke. Drugi dan leta proveli smo na snimanju nastavka serije "Južni vetar: Na granici" i uverili se da je reč o projektu koji preti da zapali planetu. Holivudski glumci Erik Roberts i Vilijam Boldvin već nekoliko dana snimaju svoje scene, baš kao i lepa Ruskinja Oksana Akinšina, koje su u Srbiji dočekali reditelj Miloš Avramović, glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić uz ostatak dobro poznate ekipe iz podzemlja.

Republika

Foto: Dragan Kadić

Miodrag Radonjić i Miloš Biković

 

Kao pravi domaćin, Biković je ugostio novinarske ekipe i otkrio detalje o predstojećem projektu.


- Očekujte nastavak intrigantnosti koja je bila dominantna u drugom delu filma "Južni vetar: Ubrzanje". Ovu sezonu serije smo nazvali "Na granici" jer naši junaci dolaze do granice svojih mogućnosti. Oni su sada dospeli do granice pucanja i ulaze u borbu za život. Maraš se mnogo promenio i počeo da se preispituje - otkriva popularni glumac i najavljuje mnogo akcionih scena, a, uz to, dodaje da je akcenat ipak na dramskom odnosu likova.

Republika

Foto: Dragan Kadić

Miloš Biković sa gostima iz inostranstva

 

O gostima iz inostranstva Biković ima samo lepe reči.


- Erik i Vilijam su vrlo prijatni i profesionalni i do sada su sve obaveze oko snimanja završavali i pre planiranog roka. Tokom rada sam naučio da što su zvezde veće, to su normalniji i pristupačniji ljudi - ističe glumac pred kojim je oko stotinu snimajućih dana.

 

Republika

Foto: Dragan Kadić

Miodrag Radonjić

 

Baća umire?


Snimanje će se odvijati do oktobra na različitim lokacijama u Srbiji, Hrvatskoj, Rusiji, a najverovatnije i u Italiji i Crnoj Gori. Za to vreme Maraš i Baća naći će se u mnogim opasnim situacijama, koje će ostaviti velike posledice na njih.


- Baća će imati i dalje komičnih momenata, ali će početi da snosi posledice života koji živi godinama. Pred kraj serije to postaje dosta ozbiljno čak i po njegovo zdravlje... Najveći izazov biće mi to na koji način ću sprovesti Baćin lagani raspad. On više neće moći da izdrži tako brz ritam života - otkriva Miodrag Radonjić.


Ekipa će u narednom periodu snimiti novih 10 epizoda, dok će dodatne četiri biti izmontirani deo filma "Ubrzanje"da bi se publika lakše uvela u priču. Radnja se ovog puta bazira na izgradnji gasovoda "Južni tok", čiji deo treba da prođe kroz Srbiju i to kroz njivu Petra Maraša. Tada se u celu priču uključuju američki i ruski agenti.

 

Republika

Foto: Dragan Kadić

Erik Roberts

 

Roberts: Hoću da naučim srpske psovke!


Glumac Erik Roberts, brat čuvene Džulije Roberts, otkrio nam je da ga je scenario osvojio na prvu, baš kao i njegov junak.


- On je dopola dobar, a dopola neko koga ne želite da znate. On nije zlikovac, ali mora da radi loše stvari da bi završio posao. Da ga ne igram u ovoj seriji, bio bih nervozan da se nađem u njegovoj blizini jer je izuzetno pametan i opasan - počinje razgovor holivudski glumac.


On ističe da je bez ikakvog predznanja došao u Srbiju, ali da bi voleo ponovo da nešto snima u našoj zemlji.


- Vaši glumci su sjajni! Pričao sam s mnogima i stvarno su odlični. Priznajem da nijednu vašu seriju ili film nisam odgledao, nisam gledao čak ni "Južni vetar" jer nije bio u američkim bioskopima. Plašim se svakog prvog dana snimanja na nekom novom projektu, pa sam i ovde bio nervozan, kao đak prvak - priznao je Roberts.


Glumac je dodao da će snimati scene s ruskim glumcima i naglasio da ga ne zanima trenutna ratna situacija u svetu. Istakao je i da nije imao vremena da prošeta srpskom prestonicom, ali da će do kraja boravka u Beogradu sigurno probati rakiju i naučiti neku srpsku reč.


- Od Srbije sam video samo svoju hotelsku sobu i set. Voleo bih da probam rakiju i nadam se da ču naučiti da psujem na srpskom - kroz osmeh poručuje Roberts.

 

Republika

Foto: Dragan Kadić

Vilijam Boldvin

 

Boldvin progovorio na srpskom


Glumac Vilijam Boldvin kaže da je s Erikom Robertsom prijatelj već 30 godina, radili su tri zajednička projekta, a ovog puta postaju partneri u zločinu.


- Moj lik je prilično interesantan i nemamo skoro ništa zajedničko. Ja sam šarmantan, a moj junak mračan tip. Prema scenariju, imam replike na srpskom i bilo mi je teško da sve izgovorim kako treba, ali cela ekipa mi je priskočila u pomoć. Mada u scenariju i piše da da mi je izgovor užasan, pa sam se uklopio - kaže Boldvin kroz osmeh i dodaje da je sada prvi put u Srbiji, ali da planira ponovo da poseti našu zemlju već na jesen.

Republika

Foto: Dragan Kadić

Miloš Avramović, Miloš Biković i Vilijam Boldvin

Glumačko pojačanje


Reditelj Miloš Avramović najavio je da će seriju osvežiti novi likovi koje će dočarati Miodrag Miki Krstović, Miloš Samolov, Gordan Kičić, Marko Janketić i Ivan Đorđević Džudi, kao i da će se opet pojavljivati Tamara Krcunović. Prema njegovim rečima, "Južni vetar: Na granici" trebalo bi da da doživi premijeru na malim ekranima oko nove godine.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading