Biković otkrio kako je izgradio karijeru: MOLITVE I POST pomogli su mi da steknem slavu!

Autor:

Zabava

16.06.2022

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa bratom monahom popularni glumac obilazio je manastire, čitao hrišćansku literaturu i sanjao o velikom uspehu.

Biković otkrio kako je izgradio karijeru: MOLITVE I POST pomogli su mi da steknem slavu!

Foto: ST/N. Mandić;Printscreen

Miloš Biković je posetio Valamsku crkvu

Miloš Biković danas je veliko ime i u Srbiji i u Rusiji, a da bi izgradio karijeru u inostranstvu morao je da prođe težak put. Saradanja sa čuvenim Nikitom Mihalkovim otvorila mu je vrata ruske kinematografije, pa danas ovaj mladi umetnik važi za najpopularnijeg glumca u toj zemlji.

Sanjao je o velikoj karijeri u Rusiji i to mu se ostvarilo. Čitao je hrišćanske knjige i tako upoznavao Rusiju u koju se zaljubio, a na nagovor brata Aleksandra, koji se zamonašio i postao otac Mihail, napisao je pismo ruskom reditelju.

- Zahvaljujući bratu sam se zaljubio u vašu zemlju. Imao sam 16 godina kada mi je dao da pročitam knjigu Svetog Serafima Sarovskog "Cilj hrišcanskog života" i bio sam fasciniran pravoslavljem. Počeo sam da idem u crkvu, čitam hrišćansku literaturu i postim. Otac Mihail mi nije nametao svoje viđenje, samo je želeo da sam dođem do spoznaje - ispričao je Biković za ruske medije.

PROROČKI SAN

Prva uloga u ruskom filmu "Sunčanica" usledila je nakon što je imao proročki san.

- Sanjao sam da ležim na obali reke, među brezama, a da na nebu iznad mene kruži sedam ptica. Čuo sam glas odnekud: "Ljudi su dovoljno blizu da se ne osećaš usamljeno, a dovoljno daleko da ne remete mir". I meni je to nekako delovalo da je sve povezano sa Rusijom jer su breze njen simbol. Nedugo posle tog sna, brat i ja smo otišli u obilazak ruskih pravoslavnih crkava. Glavni cilj je bio Valamski arhipelag. Putovali smo običnim autobusom i to je bila odlična prilika da upoznamo Rusiju, njen narod i razumemo ga - ispricao je glumac.

Republika

Foto: printscreen

Brat Miloša Bikovića Aleksandar odnosno otac Mihail

SUDBONOSNI POZIV

Pismo koje mu je brat savetovao da pošalje Mihalkovu ipak nije uputio na adresu cenjenog reditelja, a razlog je, kako je rekao, taj što je tada jedva govorio ruski jezik. Međutim, u trenutku se sve preokrenulo i Mihalkov je pismo adresirao na Bikovića.

- Prošlo je nekoliko meseci i dobio sam poziv sa švajcarskog broja. Čovek mi je rekao da je iz Praga, ali da radi sa Mihalkovom. Pritom sve vreme govori na dobrom srpskom. Sve je to delovalo vrlo čudno: švajcarski broj, češka prestonica, srpski jezik... Mislio sam da se to naš reditelj Dragan Bjelogrlić, veliki šaljivdžija sa kojim sam debitovao na velikom platnu u filmu "Montevideo: Bog te video", šali sa mnom. Tako sam odgovorio da ne mogu da snimam s Nikitom i rekao prvu stvar koja mi je pala na pamet, a to je da snimam reklamu za toalet papir! Moj sagovornik mi je uprkos tome poslao scenario od 118 strana na ruskom jeziku. Dragan sigurno ne bi tako daleko išao sa šalom. Onda sam sebi rekao: "Čoveče, kako možeš ovo da propustiš, kad si o tome toliko sanjao" - prisetio se Biković.

Republika

Foto: Tanjug

Nikita Mihalkov

Od tada njegova karijera krenula je uzlaznom putanjom, a uloge u Rusiji neprestano se nižu. Ni on sam, kako ističe, ne ume da objasni kako je spletom okolnosti uspeo da ostvari tako veliki uspeh u svetu filma.

- Ne mogu to da objasnim, uključujući ni moju kasniju karijeru u Rusiji, kao bilo šta drugo, osim čuda koje je izmolio jedan monah - naglasio je srpski glumac.

Gradi karijeru i u svemiru?

Nakon što je sa rediteljem Klimom Šipenkom snimio film "Sluga", koji je proglašen nagledanijim ruskim filmom svih vremena, Biković je poželeo da ponovo sarađuje sa ovim autorom. I taj san mu se ostvario, pa su zajedno snimili uspešnu romantičnu komediju "Hoću muža", ali po svemu sudeći njihovi apetiti su mnogo veći.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Tom Kruz

Šipenko je prvi reditelj koji je snimio igrano ostvarenje u svemiru, čime je Rusija preduhitrila Amerikance u toj nameri, kao i Toma Kruza koji je trebalo da bude glavna zvezda filma nastalog na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Upitan koga bi sledeći put poveo sa sobom u svemir, Bikovića ili Kruza, Šipenko je odgovorio:

- Po tom pitanju ne postoji nikakva dilema, sigurno bih poveo Miloša, pa čak iako bi se on tome opirao!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading