O ČUVENOJ SMILJI iz domaćeg filma se i dalje priča: Čistačica Narodnog pozorišta postala LEGENDA, a ova glumica je LJUTA NA REDITELJA što joj nije dao tu ulogu!

Autor:

Zabava

30.05.2022

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smilja Zdravković odigrala je Kevu u filmu "Majstori, majstori".

O ČUVENOJ SMILJI iz domaćeg filma se i dalje priča: Čistačica Narodnog pozorišta postala LEGENDA, a ova glumica je LJUTA NA REDITELJA što joj nije dao tu ulogu!

Foto: Yotuube/Oktobar Film

Smilja Zdravković, čistačica Narodnog pozorišta, samo jednom je zaigrala u jugoslovenskom filmu, te su je mnogi zapamtili kao Kevu iz kultnog ostvarenja “Majstori, majstori”.
Reditelj Goran Marković dobio je ideju od glumca Bogdana Diklića da Smilji da ulogu čistačice, kako su njih dvojica rekli na proslavi 40 godina od premijere filma.

- Ta žena je bila čistačica u Narodnom pozorištu. Kao i u filmu radila je sve, kuvanje, čišćenje. Ja sam bio u velikoj dilemi kome da dam tu ulogu da igra. Pozvao sam Rahelu Ferari, koja je bila velika glumica. Igrala je u filmu “Nacionalna klasa” i imala jednu vrlo dobru scenu. Razgovarao sam sa njom i onda shvatio da, ako ta interpretacija bude artificijelna, to neće biti dovoljno efektno. Bolje da nađem nekog koga će ostali likovi tretirati kao stvar, kao pokućstvo - rekao je jednom prilikom Goran Marković.

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Goran Marković reditelj

 

Onda je Bogdan Diklić predložio Smilju, čistačicu koja je osvojila gledaoce.

Foto: Yotuube/Oktobar Film

Smilja Zdravković - Keva, film Majstori majstori

 

- Smilja se dobro snašla. A Rahela mi to nikada nije oprostila. Do smrti me je mučila. Nismo se mogli sresti, a da mi ne kaže – Gorane, ja bih Vam to bolje odigrala - ističe Marković.

Foto: Printscreen Youtube

Rahela Ferari želela da igra Kevu

 

Film “Majstori, majstori” datira iz 1980. godine i govori o neraščišćenim odnosima u jednoj osovnoj školi, a bitan događaj predstavlja svečani ispraćaj u penziju čistačice koju zovu Keva. 

U filmu, pored pomenute Smilje, igraju Tanja Bošković, Bogdan Diklić, Predrag Laković...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading