Proslavila se u legendarnom fimu, a onda se dogodila TRAGEDIJA! Danas je niko ne bi prepoznao! (FOTO)

Autor:

Zabava

28.04.2022

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinolička Trpkova proslavila se u filmu ''Dom za vešanje'', a sada je niko ne bi prepoznao.

Proslavila se u legendarnom fimu, a onda se dogodila TRAGEDIJA! Danas je niko ne bi prepoznao! (FOTO)

Foto: printscreen/youtube.com

Film ''Dom za vešanje'' i ljubavni par Perhan i Azra obeležili su domaću i svetsku kinematografiju. Davor Dujmović tumačio je lik Perhana, a njegovom tragičnom sudbinom bili su mnogi zatečeni. Naime, Davor je sebi sa samo 29 godina oduzeo život.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Sinolička Trpkova

Sa druge strane, o makedonskoj glumici Sinoličke Trpkove koja je tumačila lik Azre malo se zna. Nakon ovog filma Sinolička se povukla sa javne scene. Živi u Skoplju sa suprugom i dvoje dece, a svoju filmsku karijeru je stavila po strani i posvetila se pozorištu, te radi kao docent na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju, na predmetu gluma ispred televizijske i filmske kamere.

Trpkova je jedno vreme imala svoju televizijsku emisiju ''Alarm'', a jednom prilikom je govorila o ulozi koja ju je proslavila.

– Taj film je presudan u mojoj karijeri, pošto je bio i poslednji takvog tipa. Zauvek mi je promenio život. Međutim, snimljen je kada je već počeo raspad Jugoslavije i kada se u mom privatnom životu desila nesreća. Majka mi je nekoliko dana posle premijere u Skoplju poginula u automobilskoj nesreći. Bila sam mlada, verovatno ne i dovoljno snažna da se nosim s tom situacijom i da nakon toga kao glumica izađem van granica zemlje. Imala sam nekoliko prilika za to, međutim, nisam ih iskoristila. Radila sam, na primer, dva filma u austrijskoj produkciji, ali uvek sam se nakon odrađenog posla vraćala kući i nikad nisam dobila veću filmsku šansu od “Doma za vešanje”, ali moram priznati da se nisam ni trudila – rekla je svojevremeno za Alo.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Sinolička Trpkova u filmu ''Dom za vešanje''

– Koliko to patetično i smešno zvuči… Zauvek je ostala moja duboka vera u istinu i ljubav i ništa nije pomutilo moje verovanje u iskonske vrednosti. Imam 45 godina i ponekad mislim da sam već dva života proživela, te da upravo počinjem treći. Svako ima svoju Azru u sebi! Svako od nas je izložen iskušenjima i strahu da će je izgubiti. Ja je nisam izgubila, a ni ona mene – tvrdi Sinolička, koja se posle snimanja filma nikada nije ponovo srela sa Kusturicom.

 

 

– Posle “Doma za vešanje” nisam se videla ni čula sa Kusturicom. Ipak, i danas svojim studentima prepričavam anegdote sa snimanja i utiske o tome kako je raditi sa takvim umetnikom – kaže glumica i dodaje da se često seti Davora o kom se pričalo da je razlog samoubistva činjenica da je imao problema sa narkoticima.

Republika

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY

Davor Dujmović se ubio

– S Davorom sam se videla nekoliko puta na festivalima i vrlo malo smo pričali o temi zavisnosti. Ipak, ostajem pri tome da je on jedna od mnogih žrtava celog tadašnjeg sistema. Neko živi stotinu godina i ništa ne uradi ni za sebe, ni za svoje, ni za čovečanstvo, a neko živi samo 20 godina i uđe u istoriju. Za mene će Davor uvek biti živ.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading