SVI PAMTITE MIĆU TOMIĆA, GLUMIO JE U KULTNIM FILMOVIMA: Niko nije znao ko mu je ĆERKA, BIĆETE U NEVERICI! (FOTO)

Autor:

Zabava

11.02.2022

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ćerka Miće Tomića Milica školovala se u inostranstvu i ima zapažen angažman u umetnosti.

SVI PAMTITE MIĆU TOMIĆA, GLUMIO JE U KULTNIM FILMOVIMA: Niko nije znao ko mu je ĆERKA, BIĆETE U NEVERICI! (FOTO)

Foto: printscreen

Naš čuveni glumac, Milivoje Mića Tomić, rođen je u Beogradu 1920. godine i često je nazivan majstorem sporednih uloga. Publiku je zadivio u legendarnim filmovima kao što su “Maratonaci trče počasni krug” i “Ko to tamo peva”.

Može se reći da je Mića za domaću publiku ostao besmrtan poput Maksimilijana Topalovića iz “Maratonaca”, koji u svojoj 125. godini nije ni pomišljao o smrti.

Republika

Foto: printscreen

Mića Tomić

 

Tomić je rođen u Beogradu, a prvo je upisao Pravni fakultet. Brzo je shvatio da prava nisu za njega i pri Muzičkoj akademiji je upisao odsek poozorišne umetnosti. Bio je član Beogradskog dramskog pozorišta, a igrao je i u Ateljeu 212.

Glumački debi mu je bila uloga Tase Praktikanta u filmu “Sumnjivo lice” Soje Jovanović. Još jednu šansu mu je Soja pružila sa filmom “Put oko sveta”, u tom filmu je odigrao simpatičnog kineza Vo-Kija. Tek tada je javnost primetila njegov nesvakidašnji talenat za komediju.

Publiku je glumac očarao o svojom glumom u ostvarenjima “Skupljači perija”, “Tri”, “Kad budem mrtav i beo”. Zatim je usledila uloga nagluvog dede u “Ljubavnom životu Budimira Trajkovića”, Flojdovog oca u “Nacionalnoj klasi”, upravnika popravnog doma u “Specijalnom vaspitanju”, blagajnika u filmu “Majstori, majstori”, kao i teče u seriji “Pozorište u kući”.

Republika

Foto: printscreen

Ćerka Miće Tomića Milica

 

Sa glumicom Marijom Milutinović dobio je ćerku Milicu. Milica se školovala u San Antoniju, Berlinu i na Stanford univerzitetu. Stala je na čelo “Contemporary Art Institute” na Univerzitetu tehnologije u Gracu, a onda je postala i profesor Trondhejma likovne akademije u Norveškoj. Njen društveni i politički angažman kroz umetnost bitan je deo njenog opusa koji obuhvata i fotografiju, video, instalaciju, diskurzivnu i obrazovnu umetnost.

Milivoje Mića Tomić, preminuo je u Beogradu, u 81. godini života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (6)

Loading
Atl Lover

11.02.2022 10:38

Kako mislite, niko ne zna? Svako ko prati savremenu umetnost u Srbjiji zna ko je Milica Tomić.

Odgovori 35 3
Видите ли,

11.02.2022 13:17

како су "новинари" образовани и упознати са савременом уметношћу.

Odgovori 18 3
Aleksa

11.02.2022 14:26

Prvo kažete da je čovek u 125 godini živ, a onda da je umro u 81-voj. Znate li vi šta pišete.

Odgovori 5 29
SNIPER

12.02.2022 06:14

@Aleksa - Alo bre, citaj pazljivije, lik iz Maratonaca kojeg je Mica Tomic igrao je imao 125 godina. Da li ti uopste znas tu kultnu pozorisnu predstavu?

Odgovori 12 2