DA LI SMO SIGURNI U ERI INTERNETA? Nova Netfliksova serija ”Klickbait – Klikbejt” ZAKUCAĆE vas za male ekrane!

Autor: Vanja Aleksić

Zabava

05.10.2021

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živimo u eri savremenih tehnologija i interneta, što dovodi do toga da nikad lakše nije bilo ukrasti nekom identitet i napraviti velike probleme, ne samo čoveku, već i celoj njegovoj porodici.

Upravo to je tematika serije „Klickbait - Klikbejt“ koja je na Netfliksu napravila veliki bum, iako su kritike nešto lošije, kod publike je pobrala velike simpatije.

Produkcija i nije nešto odrađena, ali sama poenta priče ostavlja gledaoca bez daha, jer u eri društvenih mreža sve je na dohvat ruke. Ugrožena je privatnost, ma koliko god mi nismo svesni toga.

 

 

Svaka epizoda je priča za sebe i to je ono što vas tera da nastavite da gledate, jer se priče likova, koji su predstavljeni, prepliće svakim novim kadrom. A kroz puzle ranih događaja na kraju se ipak otkriva ko je zapravo Nik.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Scena iz serije Klikbejt

 

Porodičan čovek, koji vodi brižan, sasvim normalan život fizioterapeuta ženskog odbojkaškog tima, je otet od strane nepoznatih počinilaca. Odmah nakon toga na video platformi Jutjub pojavljuje se snimak u vremenu uživo gde je naš junak, Nik, predstavljen kao mrzitelj žena i ubica. Ako video na kome on sa povredama glave drži natpise: „pet miliona pregleda i umirem“, „zlostavljam žene“ i „ubio sam ženu“ dostigne tu cifru njega će ubiti.

 

 

Nakon toga kreće haos. Otkrivaju se mračne tajne porodice. Narod se zaineresovao za slučaj i svi veruju snimku i žele da što pre završi mrtav.

Splet ranih događaja, tajne prošlosti i naivnosti pre svega dovešće do toga da zavolite ovo malo remek delo američko-australijske produkcije.

Na kraju ćete shvatiti da niko od nas nije siguran u zlatnoj eri interneta, da smo svi marionete novih tehnologija i da je na kraju dana najbitnije da nismo otkrili previše, ma koliko to bilo teško.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading