MUŽIČARI ODALI POČAST IVANU TASOVCU: Umesto komemoracije, KONCERT Filharmonije za voljenog direktora! (FOTO)

Autor:

Zabava

01.10.2021

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska filharmonija oprašta se večeras koncertom umesto komemoracije od svog dugogodišnjeg direktora Ivana Tasovca u Kolarčevoj zadužbini.

Republika

Foto: ST/V.LUKIĆ

 

 

Pred sam početak koncerta, šef dirigent Beogradske filharmonije Gabrijel Felc rekao je publici da će se orkestar umesto minutom ćutanja od Tasovca oprostiti muzikom, onim što je on najviše voleo u životu.

Potom su filharmoničari odsvirali petominutni "Valcer" Dmitrija Šostakoviča u čast Tasovca.

Dok je orkestar svirao, produkcioni tim Filharmonije razvio je transparent pred publikom, na kojem je pisalo "BGF ?? (voli) TASU".

U nastavku programa filharmoničari će svirati Šostakovičev "Koncert za violončelo i orkestar br. 1" i njegovu "Simfoniju br. 10". Koncertu prisustvuju premijerka Ana Brnabić i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

Republika

Foto: ST/V.LUKIĆ

Ana Brnabić

Pijanista, direktor Beogradske filharmonije i nekadašnji ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac preminuo je 29. septembra u Beogradu u 55. godini života.

U holu Kolarca otvorena je i knjiga žalosti, u koju se se upisivali mnogobrojni posetioci, među kojima i princeza Jelisaveta Karađorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading