CRNI SEPTEMBAR POKOSIO 4 VELIKA UMETNIKA: Smrt je pokucala na njihova vrata, evo šta povezuje VEČNI POČINAK odlaska Marine, Tasovca, Minje i Nenada!

Autor: Anđelija GRUJIĆ

Zabava

01.10.2021

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija koronavirusa koja je potresla svet početkom prošle, 2020. godine, čini se najjače je udarila u septembru ove godine, nakon što je odnela neke od najvećih zvezda našeg estradnog i umetničkog neba.

Republika

Foto: E-Stock, Tanjug/Z. Žestić, Youtube

Marina Tucaković, Ivan Tasovac i Nenad Nenadović umrli su u istom mesecu

 

Sredinom septembra Srbiju su potresle vesti o smrti ljudi koji su obeležili detinjstvo, mladost i odraslo doba mnogih generacija.

Odlazak Marine Tucaković, Minje Subote, Nenada Nenadovića i Ivana Tasovca, osim što se desio u istom mesecu i tako celu zemlju zavio u crno, ima još nekoliko zajedničkih tačaka. 

Ovi umetnici stvarali su dela koja su obeležila naše živote. Svoje detinjstvo mnoge generacije pamte po "Muzičkom toboganu" koji se održavao svake nedelje. Mnogi mladi pevači poput Nataše Bekvalac i Dženana Lončarevića prve korake ka muzičkoj karijeri naparavili su upravo u ovoj emisiji Minje Subote, a čak i generacije koje nisu imale prilike da prate taj legendarni šou iz priča svojih roditelja znaju koja je radost bila sesti nedeljom ujutru ispred televizora i gledati emisiju koju je vodila ova muzička legenda.

Veza između Nenada Nenadovića i Ivana Tasovca!

Foto: Youtube/ RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal, Tanjug/S. Radovanović

Ivan Tasovac i Nenad Nenadović

 

Ivan Tasovac rođen je 1966. godine, a iza sebe ostavio je ženu i dvogodišnje dete. Sa druge strane, Nenad Nenadović rodio se svega dve godine pre Tasovca, 1964. godine, a za osobom je takođe ostavio jedno dete, ćerku Janu Nenadović, našu poznatu balerinu.

Porodica oba umetnika je neutešna i danas i ne mire se sa ovim velikim gubitkom. 

Sve te generacije kojoj je Minja ulepšao detinjstvo pamte i Nenada Nenadovića, glumca koji je prerano otišao ovog septembra. Živote starije generacije obeležio je ulogama u mnogim filmovima i serijama kao što je "Povratak otpisanih", "Tesna koža" i "Ljubav, navika, panika", dok ga mlađe generacije pamte po glasu koji je davao liku u crtanom filmu "Zmajeva kugla" i serija ,,Igra sudbine" u kojoj je tumačio lik Brunera.

Mladost svih tih generacija obeležila je Marina Tucaković, koja je napisala veliki broj hitova popularne i turbo-folk muzike uz koje su se mladi zaljubljivali i pravili prve korake ka svojim odraslim životima.

Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, obogatio je kulturni život Srbije, borio se da se kultura više vrednuje, a mnogi ga pamte i kao člana žirija popularnog takmičenja "Ja imam talenat". Njih četvoro, zajedno sa mnogim drugim umetnicima obeležili su naše živote. Slučajnosti koje ih povezuju ne prestaju sa činjenicom da su bili veliki umetnici i da su preminuli u septembru.

Afera ,,Vakcina"!

Foto: Youtube/ RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal, Tanjug/Z. Žestić

Nenad Nenadović i Ivan Tasovac

 

Smrt Ivana Tasovca i Nenada Nenadovića izazvala je veliku javnu polemiku o primanju vakcina, te su antivakseri pokušali da činjenicu da je Nenad preminuo tokom borbe sa koronavirusom pretvore u argument protiv masovne imunizacije. 

Naime, na tviteru se pojavila vest, koja je pokrenula lavinu komentara, da je Nenad Nenadović preminuo od posledica ove bolesti uprkos činjenici da je primio sve tri doze vakcine, ipak, njegov veliki prijatelj, Žarko Jokanović oglasio se na ovoj društvenoj mreži i tim putem rekao:

- Koju potrebu imate da tako gnusno lažete? Moj prijatelj i saradnik, na žalost, nije bio vakcinisan ni jednom dozom. Sram Vas bilo!

Sa druge strane, vest o iznenadnoj smrti Ivana Tasovca izazvala je komentare da ovaj muzičar nije bio vakcinisan, uprkos tome što je on sam u jutarnjem programu govorio da je primio dve doze vakcine, nakon što je preležao koronavirus, koji je u njegovu kuću donela bejbisiterka koja je došla na razgovor za posao.

Naime, Marina Tucaković bolovala je od raka, a njenu smrt ubrzala je borba sa koronavirusom. Nenad Nenadović, takođe je preminuo od posledica borbe protiv ovog virusa, a Ivanu Tasovcu dijagnistifikovan je rak 30. decembra 2018. godine. Tasovac se oporavio od ove opake bolesti, dok joj je Marina Tucaković, nažalost, podlegla.
Nenada Nenadovića, Ivana Tasovca i Marinu Tucaković povezuje i to što su svi oni rođeni i odrasli u Beogradu, te svakako možemo da zaključimo da je naša prestonica iznedrila velike umetnike, a možemo se nadati i da će se među novim genetacijama naći nova velika imena naše scene.

 

Poslednji dan septembra odneo je još jedno veliko ime!

Foto: Facebook.com/Darko Jasika

Ivan Zdravković

 

Poslednji brat iz porodice Zdravković, Ivan, preminuo je juče, 30. septembra, na godišnjicu smrti svog brata Tome. Smrt Ivana Zdravkovića, koji se oporavljao od operacije kuka, zvanično je prekinula delo te generacije porodice Zdravković!

Za portal Republika.rs oglasila se Ivanova kućna prijateljica Desanka Višić, koja nam je otkrila potresne detalje njegove smrti. 

- Ivana su odveli u bolnicu, tamo je preminuo. Osećam se nikako, Ivan je umro! Umro je, odveli su ga u bolnicu i tamo je umro... Ne znam, sin i snaja su ga odveli sa Hitnom pomoći i više ništa ne znam. Njegov sin je noćas meni javio da je umro Ivan. Meni je mnogo teško! - ispričala je Desanka za Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading