"MI STOJIMA PORED ŽRTAVA NAŠE SRPSKE BRAĆE"! Preminuli Mikis Teodorakis nije se mirio sa NATO bombardovanjem! PEVAO DA NADJAČA ZVUK SIRENA U BEOGRADU!

Autor:

Zabava

03.09.2021

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mikis Teodorakis, slavni kompozitor najpoznatiji po muzici za film Grk Zorba, preminuo je u Atini u 96. godini.

Republika

Foto: printskrin

Mikis Teodorakis bio je osvedočeni prijatelj srpskog naroda

Mikis Teodorakis bio je poznat i kao veliki prijatelj srpskog naroda i zbog toga se nikako nije mirio sa NATO bombardovaljem Jugoslavije 1999. godine.

Naš ambasador u Grčkoj Dušan S. Spasojević na svom tviter nalogu objavio je čuveni govor ovog velikog čoveka koji je održao 1999. godine pred velikim brojem svojih sunarodnika okupljenih u znak protesta protiv bombardovanja Srbije.

Mi stojimo pored žrtava naše srpske braće i želimo da naša pesma nadjača zvuk sirene i fijuk raketa. Beograde, danas pevamo za tebe - rekao je, između ostalog, Teodorakis tada.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu ispod:

 

 

Inače, Grčka je, iako članica NATO-a, odbila da učestvuje u bombardovanju tadašnje SRJ, a širom ove države tada su održani protesti podrške našem narodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading