TRIJUMFALNO FINALE MAROJEVIĆEVE TURNEJE PO CRNOGORSKOM PRIMORJU

Autor: Republika

Zabava

26.08.2021

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastupom na hercegnovskom festivalu „Trg od ćirilice“ upravo je okončana turneja Igora Marojevića po Crnogorskom primorju.

Republika

Foto: Promo foto

 

Tokom ovog meseca, autor “Derete” je prethodno predstavio svoj roman „Ostaci sveta“ na Trgu pjesnika u Budvi i u gradskoj kotorskoj biblioteci. I pored vrlo uspešnog budvanskog nastupa, hercegnovski je bio najposećeniji ne samo u okviru Marojevićeve turneje po Crnogorskom primorju nego i što se tiče svih desetak promocija romana „Ostaci sveta“, pa i u odnosu na dve beogradske. Pred oko 75 gledalaca, na prepunom „Trgu od ćirilice“, osim autora nastupila je i novinarka Danijela Đonović kao moderator. “Deseto veče manifestacije ‘Trg od Ćirilice’”, piše za portal “Svetigore” Jovica Vukasović “pod vedrim nebom na trgu Herceg Šćepana, hercegnovsku publiku nije ostavilo ravnodušnom. Ljubiteljima pisane riječi predstavljen je roman ‘Ostaci sveta’ autora Igora Marojevića (…) Ono što ovaj roman izdvaja među romanima je to, da se autor osmjelio da po prvi put napiše roman koji govori o Jasenovcu, stradanju i patnji zatvorenika, ali i njihovih dželata (…) Autor je publici pročitao neke odlomke iz romana i time ih zainteresovao da nastave da tragaju za odgovorima. Ono što ovaj roman čini posebnim, po rečima kritike jeste to, što autor njime uvodi jedan novi žanr u srpskoj književnosti i time obogaćuje našu književnost, a kruna toga, svakako jesu nagrade kojih je u prethodnih godinu dana bilo mnogo, čiji je pečat ‘Nagrada Meša Selimović’. Nakon promocije knjige, publika je imala mogućnost da porazgovara sa autorom, kao i da dobije potpisan primjer ovog romana.”

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading