DO LAPTOPA ZA 550 DINARA, A DO FOSIL SATA ZA SVEGA 250! Na licitacijama "Pošta Srbije" za male pare se može kupiti baš sve!

Autor:

Vesti

26.08.2021

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U "Pošti Kikinde" juče je održana licitacija neisporučenih pošiljaka, a na prodaji su se našli satovi, garderoba, šminka, nakit, rančevi, patike, špric za tulumbe, mobilni, računar (...) kojima se početna cena, verovali ili ne, kretala od pet do 200 dinara u zavisnosti od toga da li se radilo o novom ili polovnom proizvodu.

Republika

Foto: Photo by RoseBox رز باکس on Unsplash

Sve neisporučene pošiljke "Pošta Srbije" stavlja na licitaciju

 

Aukcije predmeta iz neisporučenih pošiljki, kojima je istekao rok čuvanja, organizuju se minimum jednom godišnje u prostorijama "Pošte", a spisak svih predmeta i vreme licitacije objavljuju se na sajtu preduzeća.

U JP "Pošta Srbije" za Blic kažu, da godišnji obim pošiljki u Srbiji iznosi 270 miliona, a broj neisporučivih je 0,03 odsto.

U skladu sa Zakonom o poštanskim uslugama, paketi za koje se utvrdi da ne mogu da se uruče ni primaocu, ni pošiljaocu u predviđenim rokovima, smatraju se neisporučivim. Dodaju da na javnu prodaju idu samo pošiljke iz unutrašnjeg saobraćaja, dok se međunarodne vraćaju matičnoj državi iz koje su poslate.

Tako je u Kikindi juče ponuđena roba iz čak 114 pošiljaka, koje nisu uručene od kraja 2018. do kraja 2020. godine i po koje niko nije došao. Na prodaju su se našle čarape, haljine, satovi, mašinice za tetoviranje, supu i savijanje cigareta i još mnogo čega drugog.

SAPUN SKUPLJI DO LAPTOPA

Procenjena vrednost polovnog računara bila je 20 dinara, što je čak nekoliko puta jeftinije od sapuna, a na kraju je prodat za 550 dinara. Laptop je svojevremeno iz Kikinde poslat za Niš, ali ga primalac nije preuzeo, kao ni pošiljalac kada se roba vratila. Ručni sat marke "fosil" prodat je za 250 dinara.

- Bila je veoma raznovrsna ponuda i moglo se naći bukvalno sve od igle do lokomotive. U sredu sam uspešno izlicitirala računar za 550 dinara. Nova je jedino bila četka za pse koja je prodata za 100 dinara.Najskuplje su prodata dva ženska ranca od veštačke kože. Početna cena im je bila 100 dinara, ali su kupljeni za čak 550 dinara - kaže jedna žena iz Kikinde.

Komisija "Pošte" pregleda neisporučive pošiljke, što podrazumeva i otvaranje da bi se utvrdila adresa primaoca ili pošiljaoca.

- Predmeti i roba čuvaju se najduže šest meseci od komisijskog pregleda. Početna cena utvrđuje se na osnovu njene tržišne vrednosti. Za ove javne prodaje postoji interesovanje, jer se rasproda oko 90 odsto ponuđenog. Pravo učešća imaju građani i firme - navode iz "Pošte Srbije", dok se neprodate mogu opet naći na narednoj aukciji ili se prodati neposrednom pogodbom.

NA LICITACIJI I TAMJAN I SVETO PISMO

U "Pošti" navode da se na spisku robe koja nije uručena, najčešće nalaze dečje igračke, parfemi, kozmetika, nakit, knjige, mobilni telefoni i oprema, automobilske gume, računari, delovi računara, štampači, odeća i obuća, kućni aparati. Na licitacijama završe i tamjan, Sveto pismo, jastuk, šampon protiv peruti.

Pošiljke koje su kvarljive prodaju se neposrednom pogodbom ili se uništavaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading