MILAN LANE GUTOVIĆ NAPUSTIO NAS JE, ALI JE ŠOJIĆ OSTAO: Legendarni glumac za sobom ostavio VELIKA REMEK-DELA NAŠE KINEMATOGRAFIJE! (VIDEO)

Autor:

Zabava

25.08.2021

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Lane Gutović napustio nas je!

Republika

Foto: youtube.com/Gigante

Milan Lane Gutović napustio nas je!

Legendarni glumac Milan Lane Gutović napustio nas je danas u 75. godini života, nakon što se poslednjih dve nedelje borio za život zbog oštećenjima na plućima za koje su lekari sumnjali da su posledice ranije preležanog korona virusa.

Lane je rođen u beogradskom naselju Umka 1946. goside, da bi več 1967. godine završio Akademiju za pozotište, film i radio. 

Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena. Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Lane će u sećanju mnogih generacija ostati po ulogama u filmovima i serijama „Tesna koža”, „Metla bez drške”, „Otvorena vrata”, „Bele lađa”, ali je tu bilo i mnogih drugih ostvarenja u kojima je ostavio trag svog glumačkog genija, Posebno je u pozorištima bio istaknut te su neke od najpoznatijih predstava u kojima je igrao: "Kad su cvetale tikve", "Lažni car Šćepan Mali", "Narodni poslanik" i "Otelo".

Malo ko zna i da je Milan Lane Gutović bio naš kolumnista.

 

IN MEMORIAM LANE GUTOVIĆ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading