NOVICA NEGOVANOVIĆ SE BORIO ZA OČUVANJE SRPSKE TRADICIJE: Ovo je životna priča legendarnog muzičara!

Autor:

Zabava

09.08.2021

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novica Negovanović se poslednjih godina života borio za očuvanje srpske tradicije i kulture!

Republika

Foto: Youtube/RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal

Novica nas je napustio!

Muzička legenda i vanvremenski harmonikaš Novica Negovanović trgaično je preminuo jutros.

Harmonikaš je rođen 1945. godine u Adranima kod Kraljeva, a sa samo pet godina počinje da se ispoljava njegov neverovatan muzički talenat. U prvom razredu osnovne škole Novica je imao svoj prvi nastup, a sa ocem i stricem redovno je nastupao na veseljima.

Titulu prve harmonike Jugoslavije poneo je 1966. godine, kada je osvojio čak dva prva mesta na takmičenju harmonikaša u Soko banji. Ova godina postala je prekratnica u njegovoj karijeri. 

Deset godina Novica je radio kao glavni muzički urednik u Produkciji gramofonskih ploča i muzičkih kaseta "Jugodisk", da bi 1989. godine otišao u Ameriku, gde je živeo i radio do 2003. godine.

Novica Negovanović  živeo je u svom rodnom selu kod Kraljeva gde se do smrti borio za očuvanje naše tradicije i kulture. Iza sebe je ostavio sva sina Novicu i Dragana, kao i ćerku Mariju, a sva tri deteta od njega su nasledili neverovatan muzički talenat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading