Glumci se ipak nisu odrekli Lečića? Miodrag Radonjić se oglasio i šokirao sve!

Autor:

Zabava

26.03.2021

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trvdnje da je Branislav Lečić silovao koleginicu Danijelu Štajnfeld uzdrmale su Srbiju. Mišljenja su podeljena, te ima dok neki smatraju da glumac treba da odgovara za nedelo koje je navodno počinio, ima i onih koji ne bi tako rano sudili glumcu dok se ne dokaže krivica. U medijima se pojavila informacija da su glumci potpisali peticiju da ne žele da glume sa Lečićem, ali neki od njih su ovo opovrgli.

Foto: Printscreen
Miodrag Radonjić

Popularni glumac Miodrag Radonjić, koga svi znaju kao Baću iz "Južnog vetra", oglasio se povodom pisanja medija da je potpisao peticiju da Branislav Lečić bude izuzet iz predstojećih igranja predstave "Kad su cvetale tikve".

- Obraćam se povodom slučaja zamene kolege, glumca, Branislava Lečića u predstavi "Kad su cvetale tikve". Pre svega želim da zamolim medije da ne prave hajku i linč o ovom veoma osetljivom i složenom pitanju. U tom smislu, vest da je neko nekoga "izbacio" iz predstave ili pozorište su krajnje neumesne i pre svega netačne - napomenuo je on.

RepublikaFoto: Printscreen
Branislav Lečić

Radonjić se dotakao i slučaja njegove kolegnice Danijele Štajnfeld, koja je optužila Branislava Lečića za silovanje, i uticaja toga na njihov rad u pozorištu.

Foto: printskrin
Danijela Štajnfeld

- Naime, same optužbe koje je iznela koleginica Štajnfeld na račun kolege Lečića urušavaju uobičajenu stvaralačku atmosferu i komunikaciju u pozorištu između kolega. Bez želje da bilo kome namećem svoje mišljenje - naveo je on i dodao:

- Smatram da je u ovakvoj atmosferi Branislav Lečić trebalo sam da istupi iz svojih predstava dok se situacija ne reši na mestu gde jedino i treba da se rešava, a to je sud, ali to je samo moje mišljenje. A sad istine radi, kada se pojavila pomenuta inicijativa glumaca, zajedno sa većinom mojih kolega koji mnogo duže od mene igraju u toj predstavi potpisom sam dao podršku, dok se ne razreši celokupna situacija. Namera nije da se bilo ko targetira i veoma mi je žao što mediji vrše hajku ne razmišljajući o posledicama koje mogu imati svi učesnici ovog događaja. Molim vas da budemo civilizovani i suzdržani.

Foto: Printscreen

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Rade

26.03.2021 18:34

Svi znaju da je predator i nasilnik. Ima još žrtava i medju njegovim učenicama. Svi znaju a ćute.

Odgovori 17 4
Stojan

26.03.2021 21:05

Radonjicu, nije fer i nije dobro ici za krdom. Ne mozemo verovati samo jednoj strani, a druga se tek izjasnjava. Ta druga strana je ime i glumcina.Uzasno deluje ovde medju obicnim ljudima, koliko ste "zli" vi glumci, ako je to istina. Kako i kome pada na pamet da Leka sam napusti predstavu, dase vi ne mucite.Leka mislli svojom glavom i ne vidi svoju krivicu. Smatra da nije kriv uopste.Zasto ga ignorisati kad je tu medju vama.Glumica koja ga optuzuje deluje u svemu veoma mutno.

Odgovori 1 18
Vlajko

27.03.2021 09:27

Zašto ste "civilizovano" potpisali? Ako ste civilizovani, onda znate da ste se svrstali na stranu onih koji doprinose ili staju na stranu linča. Da li je dotični kriv i da li je uopšte bilo krivičnog dela, pitanje je na koje će dgovor dati sudstvo i istražni organi. Ne, vi umesto da radite svoj posao i igrate predstave na odgovarajući organizacioni način o kojem odlučuje uprava pozorišta, a za koji javnost uopšte ni ne treba da zna - vi sebi dajete za pravo da javno istupite i date pečat osude, na u tada još nepokrenutoj istražnoj radnji o naslovima iz štampe. Mogao bih da kažem da ste uneli dodatni šum u ovu čitavu priče, i to na način da ste "istračali pred rudu".