Sudija Osnovnog suda u Sjenici lišen slobode, a sa njim i dva saradnika

Autor:

Hronika

26.03.2021

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BIA je u koordiniranoj akciji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Pazaru i PU Novi Pazar lišilo slobode sudiju Osnovnog suda u Sjenici Lj.V (1977).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Razlog je osnovana sumnja da je izvršio KD "Kršenje zakona od strane sudije, javnog tužioca i njegovog zamenika" iz čl. 360 st. 3 u vezi st. 1 KZ, navodi se u saopštenju.

U istoj akciji lišeni su slobode i M. H. (1966) iz Sjenice, referent u Osnovnom sudu u Sjenici kao i D. P. (1968) radnik službe za kataster nepokretnosti u Sjenici zbog osnovane sumnje da su stvarali uslove i otklanjali prepreke sudiji Osnovnog suda u Sjenici da izvrši navedeno krivično delo.

Kako se dalje navodi u saopštenju, osnovano se sumnja da su imenovani u većem broju predmeta overe Ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, od kojih su u većini predmeta sa ugovorene strane bila lica koja nisu prisutna, omogućavali overu pomenutih Ugovora i kasnije upis prava svojine u Katastru nepokretnosti, za šta su zauzvrat dobijali novčanu nadoknadu.

Takođe, tim povodom u PU Novi Pazar dovedeno je 28 građana, potpisnika Ugovora (kupci ili prodavci nepokretnosti), sa područja Sjenice, od kojih su uzete službene beleške o obaveštenju primljenom od građana Svi osumnjičeni će u roku od 48 časova biti privedeni nadležnom javnom tužiocu koji će odlučiti o daljem toku postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading