U IME ŽRTAVA I ISTINE! PREDRAG GAGA ANTONIJEVIĆ SPREMA TUŽBU PROTIV AMERIKANACA ZBOG "DARE IZ JASENOVCA"!

Autor: Republika

Vesti

15.02.2021

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaći kandidat koji je izbačen iz trke za Oskara, film "Dara iz Jasenovca" reditelja Predraga Antonijevića, imaće svetsku televizijsku premijeru na nacionalnoj televiziji 20. februara.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Predrag Antonijević

Istorijska drama o stradanju Srba u logoru Jasenovac tokom Drugog svetskog rata, u domaćoj i međunarodnoj javnosti izazvala je veliki broj komentara, i pozitivnih i negativnih, mada se čini da većina negativni dolaze od ljudi koji radi svojih ciljeva osporavaju činjenice.

Predrag Gaga Antonijević nije iznenađen što je njegov film "Dara iz Jasenovca" izostao sa liste nominovanih za nagradu Oskar, zbog čega je bio siguran da je politički napad na film zapravo bio poljubac smrti i kraj svake priče o nagradama, u razgovoru za Sputnjik otkriva reditelj Predrag Gaga Antonijević.

Najavljujući tužbu protiv "Los Anđeles tajmsa", reditelj kaže da će je, ukoliko do nje dođe, podneti u ime žrtava i istine, u ime srpske istine o našem stradanju.

- Ići ćemo u tom pravcu ukoliko budemo sto odsto sigurni da imamo dovoljno elemenata da celu tu stvar na sudu dokažemo i da ta proces dobijemo. Ne bih voleo da to ostane negde u vazduhu, a u isto vreme nećemo se zaletati. Zbog toga što je to nešto što je veoma bitno i što čak prevazilazi i film i mene, jer ulazimo u neke mnogo ozbiljnije sfere - kaže Antonijević.

Film je premijerno prikazan 25. novembra u Gračanici, a beogradska bioskopska premijera zakazana je za 22. april, kada se obeležava 76 godina od proboja poslednjih zarobljenika iz logora Jasenovac.

Film se od 5. februara prikazuje u bioskopima širom Sjedinjenih Američkih država.

- Odluka da se film prikaže na televiziji pre normalnog života u bioskopima je nezavisno doneta od reditelja Antonijevića i mene, a prouzrokovana je pričom koja se dešava oko filma, njegove nominacije za našeg kandidata za Oskara, a pogotovo na par neumesnih i neosnovanih kritika, (da) je film naša propaganda i da Srbi nisu bili žrtve u Jasenovcu - naveo je producent filma Maksa Ćatović.

 
On je naveo i da je želja autora bila da se film prikaže pre vremena, kako bi ga videlo što više ljudi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading