Igor Jurić izazvao pometnju na Tviteru: Marina Abramović promoviše pedofiliju!

Autor:

Zabava

21.04.2020

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novcem građana smo platili milione ženi koja ugrožava decu i budi svest pedofilima... Šta je važnije, jedno dete ili umetnički performans, pita osnivač Fondacije "Tijana Jurić"

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Igor Jurić

Novcem građana smo platili milione ženi koja otvoreno podržava i promoviše pedofiliju, napisao je Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" na Tviteru, što je izazvalo lavinu burnih reakcija, kako podrške tako i osude.

Upitan kojim dokazima potkrepljuje tvrdnje da umetnica performansa Marina Abramović podržava pedofiliju, Jurić je odgovorio:

- Hajde da zanemarimo sve ostalo, pa ću se dotaći samo ove fotografije. Da li na ovaj način fotografišete svoje dete? Šta se ovim putem promoviše? Detetov polni organ? Koja je vrsta umetnosti u pitanju?

Za Srpski telegraf Jurić objašnjava da za njega svaki čovek, ko god on bio, postavljanjem fotografije nagog deteta direktno podržava pedofiliju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marina Abramović

- Ne zanima me koji je viši cilj u pitanju, umetnička sloboda, interes ili šta god drugo, za mene je dete svetinja. Tačnije, bezbednost svakog deteta. Siguran sam, a verujem i oni koji su me napali, da je samo ta fotografija koju sam postavio probudila neke bolesne umove. Pa makar i jedan. Da li je potrebno više od toga?! Koliko jedan bolestan um može dece da ugrozi? Šta je važnije, jedno dete ili umetnički performans? Žao mi je što sam svojim stavom razočarao deo javnosti koji podržava rad Marine Abramović. Evo, razočaraću ih još jednom. Da, Marina Abramović promoviše pedofiliju, budi svest pedofilima, indirektno ugrožava decu. Možda baš vašu. Mislite o tome - ističe Jurić, za koga su nedvosmisleno za osudu i sve one mame i tate koje svoja čeda slikaju naga na plaži i te fotografije potom objavljuju na Fejsbuku.

Jurić: Svaki čovek postavljanjem fotografije nagog deteta direktno podržava pedofiliju

Fotografija koja je pokrenula lavinu komentara rad je Marine Abramović iz 2007. godine "Vladkka". Umetnica u ovom radu ponovo "diskutuje" sa religioznom ikonografijom i prikazana je poput mnogih renesansnih slika Madone sa Isusom, samo što ona kažiprstom pokazuje na bebine ženske genitalije.

"Vladkka" za istoričare umetnosti s kojima je Srpski telegraf kontaktirao deluje i veoma je bliska radovima koje je Abramovićeva radila baš u to vreme sa decom u Laosu, a koji su imali za temu odrastanje u sredinama i okolnostima u kojima su nasilje i ratovi deo svakodnevice. Istoričari umetnosti su jednoglasni i u stavu da svako od nas jedno umetničko delo doživljava na sopstveni način, kroz lična iskustva, sa onoliko znanja i informisanosti o samom delu koliko imamo u tom trenutku.

Rad Marine Abramović "Vladkka" pokrenuo lavinu komentara

Marinina velika lična tema su upravo detinjstvo i odnos s roditeljima i umetnica je do sada više svojih radova napravila na temu dece i detinjstva, uglavnom predstavljajući decu kroz paradigmu nevinosti i iskrenosti.

Foto: Promo/Courtesyshowofforce

Abramovićeva organizuje zabave za sataniste i pedofile

- Srbija mora ostati normalna zemlja. Ovo što neko svrstava pod "umetnost" naša država ne sme podržavati ni na koji način - naveo je Jurić i na Tviteru objavio deo dokumentarca u kom se navodi da je Abramovićeva satanista, koja je organizovala događaje na koje dolaze poznati i uticajni ljudi, a na kojima se promoviše ljudožerstvo i govori o silovanju dece.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
zamajavanje

21.04.2020 07:42

A šta je bilo sa vašim bombastičnim najavama da znate neke političare, redovno prisutne u javnosti, koji su pedofili???? Da li ovim novim objavama hoćete da to zaboravimo i da zabašurite da ćete objaviti imena tih političara, pa ste se obrušili na nekog tamo, daleko, umetnicu, umetničko delo, nešto što je izvan dometa vašeg uma, bezopasno po ovu pojavu koja je strašna i nedopustiva i bezopasno-bezbedno za vas, jer pljunuti nekog umetnika je sasvim lako i poželjno, ali otkriti domaćeg političara- ne smete!

Odgovori 4 20
Ceka je boziji sud

21.04.2020 10:11

Gospodine Igor sasvim ste u pravu, ovu zenu nam je poslao satana a nasa zemlja ima mnogo takvih praznih mozgova kao ova vestica inace nebi mogla toliko da se eksponira i zagadjuje normalan nacin

Odgovori 22 3
Vlajko

21.04.2020 17:25

Covek bi sad i umetnost da cenzurise jer on kapira to tako banalno. Da li bi o njen performans u Veneciji sa kostima trebao da oznaci kao ljidozderstvo. Covek je naucen od stranih ngo kako da se promovise i uveca problem kojim se bavi njegova ngo da bi se sutra povecali fondovi za to a oni se okoristili

Odgovori 2 25
Nataša

22.04.2020 16:43

@Vlajko - Da, upravo to znači!!Ljudožerstvo ili kanibalizam!! Pogledaj filmove na Youtube "Fall of Cabal" i "Out of shadows" i sve će ti biti jasno!