Dušan Stojanović snima film o glumačkoj legendi Gagi Nikoliću!

Autor:

Zabava

19.08.2017

19:00 >> 13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pišući dirljivu, smešnu i divljenja vrednu knjigu posvećenu Zoranu Radmiloviću, mladi pisac iz Beograda Dušan Stojanović imao je sreću da upozna još jednog našeg glumačkog džina - Dragana Nikolića (1943-2016). To poznanstvo ga je kasnije inspirisalo da Gagi, koji bi u nedelju napunio 74 godine, posveti stihove, ali i da postavi spomen-ploču na ulazu zgrade u kojoj je živeo. Ovih dana priprema o njemu i film.

Foto: Privatna arhiva
Dušan sa Gagom Nikolićem

- Zahvaljujući jednom Gaginom monologu iz filma "Poslednji krug u Monci" počeo sam da pišem, to se desilo negde u drugom razredu osnovne. Svaštar sam: pesnik, pisac, režiser, kompozitor, bavim se umetnošću svim meni dostupnim sredstvima. Moj rediteljski prvenac, film o Zoranu Radmiloviću, uskoro će imati premijeru, a budući film pravićemo o Gagi u narednim mesecima i verujem da će ljudi uživati u njemu - kaže Dušan Stojanović.

Mladi pisac kaže da ne zaboravlja prvi susret s Nikolićem.

- Čvrst stisak ruke, pogled blag i ozbiljan. Govori mi neke manje poznate priče o Radmiloviću koje će učiniti da se roman koji sam tada pisao o Zoranu "Život iza zavese" uobliči. Pitam ga da snimi moju pesmu "E, moj matori", Gaga je pažljivo pročita i pristane. A to nije mala stvar ako se zna da je u životu, pored mog zapisa, snimao stihove tek četiri pesnika: Duška Radovića, Milutina Bojića, Borisa Vijana i Viktora Igoa. Sve drugo je tajna koju nije da ne želim da podelim, nego ne umem da je rečima prenesem, a kažu da sam na slovima vešt. Kad sediš kraj takvog čoveka, pamtiš sve. Svaki pokret, reč, mig... Sačuvaću u sebi sliku kako pazi da ničiji san ne uznemiri i iskričavu duhovitost kojom zablista u deliću sekunde - kaže Stojanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading