LEČIČ: Luksuz je odbiti uloge!

Autor:

Zabava

18.08.2017

05:05 >> 19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularni glumac Branislav Lečić bio je gost Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, gde je otkrio da trenutno radi na scenariju za prvi dugometražni film koji će i režirati. Ne želi još da otkriva detalje, a u razgovoru za Tanjug kaže i da trenutno ima više ponuda. BITI HRABAR

Foto: youtube.com/printscreen
Branislav Lečić

- Više je ponuda za angažman u teatru, u serijama i filmovima, a odluku o novim projektima doneće u septembru. Naša umetnost nije suviše bogata da bih imao luksuz da u startu odbijam, ali nije dovoljno ni da mi se dopada tekst, uloga ili ekipa. Važno je da li taj projekat ima novca za realizaciju. Ne bih voleo da se upletem u nešto što posle ne može da se realizuje do kraja - objašnjava Lečić.
Lečić je studentima održao predavanje na temu "Teatralnost na filmu - ogledi iz filmske glume", a u Vrnjačkoj Banji je istakao i to da studente uvek savetuje da izađu iz područja komfora, u kom je ugađanje sebi osnovna pretpostavka da živiš.
- Učim studente da budu slobodni i da se oslone na svoju hrabrost, da moraju da artikulišu svoju potrebu za smislom, da se ne mogu prepustiti inerciji, sakriti u ćošak i smatrati da su umetnici. To ne prolazi, to je laž - ističe Lečić. 

Prema njegovim rečima, pojedinac ne sme da se identifikuje sa drugim tako da zameni sebe za nekog, da bude pokoran i da se regrutuje u vrstu i ide za slepcem koji ga vodi u provaliju.


ŠEKSPIR I NUŠIĆ


- U tom smislu, pozorište je velika učinionica, ogledalo života, ali i putokaz ka promeni svesti, čime se menja i stvarnost. Šekspir, Molijer, Elfride Jelinek, Nušić, Duško Kovačević, Sterija Popović, Strinberg uče nas da bolje razumemo sebe i svoj život - navodi član ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta.
Lečić dodaje i da čovek ne radi samo da bi preživeo već da bi pronašao i smisao tog preživljavanja. I u tome mu umetnost pomaže da se bar zapita.
- Postoji publika koja je u teatru pronašla svoje skrovište i izvorište. Primećujem i veliku potrebu ljudi van Beograda za pozorištem. Njima je važan teatar zato što im daje mogućnost da pobegnu od stvarnosti ili da prodube stvarnost - zaključuje Lečić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading