PRVI SRBIN U SERIJI BEKSTVO IZ ZATVORA: Srećan sam što sam dobio ulogu!

Zabava

17.08.2017

08:32 >> 08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski kaskader i glumac Uroš Ćertić, koji se na našoj sceni proslavio učešćem u rijaliti šou programima "Veliki brat" i "Parovi" daleko od granica naše zemlje izgradio je ozbiljnu filmsku karijeru. Uroš je prvi srbin koji je snimao kadrove za seriju "Prison Break", i koji je ima priliku i čast da na setovima stane rame uz rame sa velikim holivudskim glumačkim imenima. Ćertić je za Srpski telegraf ispričao detalje kako njegovih uloga u samoj seriji, tako i o saradnji sa svetskim zvezdama.

Foto: Privatna arhiva
Uroš Ćertić

Prvi si od srpskih glumaca koji je imao tu čast da igra u seriji "Prison Break". Kako si reagovao kada si saznao da si dobio posao?

- Iako sam i pre radio za tog stant koordinatora, nisam bio siguran da li  me zvati. Kada sam dobio poziv bio sam presrećan dobio sam priliku da radim na petoj "comeback" sezoni, koja je proglašena za najiščekivaniju "comeback" sezonu svih vremena jedne tv serije.

Koje su to uloge koje si igrao u seriji, i na kojim lokacijama se snimalo?

- Snimao sam malo Maroku i većin delom u Vankuveru. Imao sam više epizodnih uloga. Radio sam kao DEA policijac, vozio sam kola, bila je precizna kaskaderska vožnja. Izlazili smo i hapsili jednog od glumaca, dok  Dominik Parsel je takođe bio u toj sceni. Neverovatno iskustvo.

Na setu si se susretao sa velikim glumačkim imenima. Sa kim ti je bilo najbolje da sarađuješ?

- Imao sam tu sreću da sam trejler prikolici/apartman na setu, delio sa čovekom koji je preko 10 godina bio glavni dubler pokojnom Robinu Vilijamsu sa kojim sam inače radio na filmovima "RV" i "Noć u muzeju 2". Ne možete ni da zamislite koliko sam pozitivnih plemenitih i humanih priča čuo iz prve ruke.

Kako su izgledale pripreme za samo snimanje? Da li je bilo naporno?

- Pripreme traju cele godine i koordinatori očekuju od nas da većinu kakada uradimo bez ili sa vrlo malo probnih tejkova na dan snimanja da bih ustedeli na vremenu i novcu. Radio sam preciznu kaskadersku vožnju kola i odradili smo dve, tri probe i snimali jedan dan jurnjave kola, a drugi dan izletanje iz automobila i uletnja je u magacin gde su glumci Leo Rano i Dominik Percel inali okršaj u vezi vekikih pošiljki fentenola.

Koliko moraš da se posvetiš treninzima i fizičkoj kondiciji da bi mogao da izdržiš samo snimanje?

- Tokom cele godine treniram vožnju motora, kola, jahanje, box, teretanu  pet do šest puta nedeljno i hranim se visoko proteinski sa što manje ugljenih hidrata i skoro nikada slatkiše ne jedem.

Da li ti je na nekom od snimanja život visio o koncu?

- Jeste više puta. U Egiptu na reklami za KFC gde sam preskako automobil na motoru bez kacige do visenja na kablovmna 10m iznad zemlje na filmu A-team.

Sa kojim holivudskim imenima ti je bilo najbolje da sarađuješ, a sa kojima nosiš negativno iskustvo?

-  Ne bih da pričam loše o kolegama, ali najbolje mi je bilo sa Ben Stilerom, Džesikom Albom i Robinom Vilijamsom.

Na kojim projektima sada radiš i gde te možemo gledati u skorije vreme?

- Radio sam sad u Dohi, englesku seriju "McMafia". To je prva sezona jos nije izašla. Prave od mafije korporaciju, radio sam i seriju "Ice" sa Donaldom Saterlendom, ona bi trebalo sad da izađe. Sad čekam poziv za "Deadpooll 2", oni snimaju od sredine jula pa mogu da me pozovu bilo kad. Tamo je Stefan Kapičić, tako da ću biti drugi Srbin koji je u "Deadpoolu", ako dobijem to da radim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading