OVAKO JE SAŠA POPOVIĆ DOBIO TUŽBU OD RAMŠTAJNA: Tražili 45.000 evra od Granda, za sve je KRIV ovaj kompozitor!

Autor:

Zabava

25.05.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rale otkrio kako su članovi slavne nemačke grupe reagovali kad je ukrao deo njihovg teksta!

OVAKO JE SAŠA POPOVIĆ DOBIO TUŽBU OD RAMŠTAJNA: Tražili 45.000 evra od Granda, za sve je KRIV ovaj kompozitor!

Foto: E-stock, Profimedia

Sve se odigralo pre više od dve decenije, kada je kompozitor Goran Ratković Rale radio album za popularnu pevačicu Indiru Radić. Na tom albumu, izdatom 2002. godine za "Grand" produkciju, našla se pesma "Preko" koja je uzela sempl pesme grupe "Ramštajn" bez dozvole, što je dovelo do pravog haosa u Grandu.

Republika

Foto: Profimedia

Ramštajn

Tužba od "Ramštajna"

Kada je tužba stigla na adresu "Granda", tadašnji direktor Saša Popović je bio zbunjen. Shvatio je da je tužba stigla zbog pesme Indire Radić, te je odmah pozvao Raleta, počeo da viče na njega i pitao zbog čega on nije bio obavešten da pesma nije original. Rale je priznao da je uzeo uzorak od "Ramštajna" bez dozvole, ističući da u to vreme takvi zahtevi nisu ni postojali, te da nije ni očekivao da će neko primetiti taj uzorak.

Republika

Foto: Printscreen/ YouTube/ Zvezde Granda

Saša bio šokiran kad je stigla tužba

- Jao, to je bilo 2002. Uradio sam ceo album za Indiru. Za jednu pesmu uzmem ja sempl (deo pesme) od "Ramštajna" i mi izdali taj album. Naravno da nisam tražio nikakvu dozvolu, to u to vreme nije postojalo, niti sam ja očekivao da će neka svetska faca da čuje pesmu Raleta i Indire. I dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: "Čije si pesme krao? Ko je taj Ramštajn?" - pričao je Rale i dodao:

- I meni sve jasno! Kažem: "Šta je bilo, pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gde nalazim inspiraciju." On kaže: "Dobio sam tužbu od Ramštajna." Odem do studija i kažem Saletu: "Smiri se, sve ću ja to da rešim."

- Onda sam preuzeo odgovornost na sebe. I oni su, kao što sam već rekao, tražili ludački iznos od 45.000 evra. U to vreme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća, pa i sad nije ništa bolje, ali tad tek. I mi se na kraju dogovorili da oni dobiju deseti deo zarade i to se tako završilo. Ali prepao sam Popovića tad kao niko nikad - ispričao je kompozitor ranije za Kurir.

Republika

Foto: instagram.com/indiraradicofficial

Rale i Indira

Spektakl u Beogradu

Danas, "Ramštajn" važi za jedan od najpopularnijih svetskih bendova, a njihov sinoćni koncert u Beogradu bio je spektakl za pamćenje. Publika je bila oduševljena nastupom, a ovaj događaj definitvno će ostati upamćen kao jedan od vrhunaca njihove velike Evropa Stadion turneje 2024. Večeras se održava drugi koncert.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading