BAKA PRASE SAZNAO DA ANJA BOLUJE OD NASLEDNE BOLESTI: Influenserka ostala bez POLA KOSE, otkriveni SVI simptomi (FOTO)

Autor:

Zabava

31.03.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozbiljni zdravstveni problemi joj poremetili život!

BAKA PRASE SAZNAO DA ANJA BOLUJE OD NASLEDNE BOLESTI: Influenserka ostala bez POLA KOSE, otkriveni SVI simptomi (FOTO)

Foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/@BAKAPRASE

Influenserka Anja Bla, devojka jutjubera Bake Praseta, otkrila je javnosti da se dugi niz godina bori sa zdravstvenim problemima, tačnije sindromom policističnih jajnika (PCOS), a svoje iskustvo redovno deli sa svojim pratiocima.

Anja je istakla da je već sa 13 godina primetila promene na svojoj kosi. Ovo je bio prvi alarmantan simptom, ali tada nije bila svesna ozbiljnosti situacije. Kasnije su se javile i neredovne menstruacije, što je bio dodatni znak da nešto nije u redu. Tek dve godine kasnije, ultrazvuk potvrđuje dijagnozu sindroma policističnih jajnika.

- Ja sam menstrualni ciklus dobila sa 12 godina, a već sa 13 sam izgubila pola kose i dlaka je postala ekstremno tanka i talasasta, a imala sam gustu i ravnu kosu. To je bio prvi simptom, ali ja naravno tada toga nisam bila svesna. Od 15. godine su postale neredovne menstruacije i tek sa 17 sam uradila ultrazvuk i videla da su policistični. I od tada sa vremena na vreme rešim problem, pa se opet vrati i tako u krug. Ali svaki put kad se vrati bude sve gore nego prošli put - napisala je Anja, pa dodala da je ovo nasledni poremećaj:

Republika

Foto: printscreen/instagram.com/anjablaa

Anja Bla boluje od naslednog poremećaja

PCOS se ne dobija, već je urođeni metabolički poremećaj koji se ispoljava nakon prve menstruacije i u većini slučajeva ga prati insulinska rezistencija.

Kroz godine, Anja je imala periode kada bi uspela da reši probleme izazvane PCOS-om, ali bi se oni potom vraćali, svaki put sve intenzivnije. Umor i pojava akni su samo neki od simptoma koje je Anja iskusila, ali je istakla da se ovi znaci mogu razlikovati kod svake osobe koja pati od ove bolesti.

Republika

Foto: Instagram.com

Anja Bla je u vezi sa jutjuberom Bakom Prasetom

- Evo, označila sam vam ovako koje simptome sam imala, a koje nisam. Svakom može da bude različito. Možete da imate sve, a možete i da imate samo jedan simptom. Inače, preko analize hormona možete da utvrdite da li imate PCOS, preko ultrazvuka i simptoma. Kako je meni endokrinolog rekao, nekom se vidi na ultrazvuku, a ne vidi po hormonima i obrnuto. Meni se vide po hormonima, po simptomima i na ultrazvuku. Tj. mogu da pričam u prošlom vremenu, jer sam pre par dana ponovila nalaz hormona i išla na ultrazvuk i nisu više policistični - podelila je poznata influenserka u svojim objavama na društvenoj mreži Instagram.

Republika

Foto: instagram.com/anjablaa

Anja Bla otkrila svoje simptome nasledne bolesti

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading