POPULARNA PEVAČICA NA LISTI KANDIDATA ZA PARLAMENT: Alka Vuica ponovo ulazi u politiku!

Autor:

Zabava

26.03.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alka Vuica odlučila ponovo da se vrati politici.

POPULARNA PEVAČICA NA LISTI KANDIDATA ZA PARLAMENT: Alka Vuica ponovo ulazi u politiku!

Foto: printscreen/RTV Pink

Hrvatska pevačica Alka Vuica, poznata po svojim političkim ambicijama, našla se na listi kandidata Socijaldemokratske partije (SDP) za predstojeće parlamentarne izbore. Vuica zauzima 14. mesto izborne liste u šestoj izbornoj jedinici, čime je potvrdila svoju odluku da se aktivno uključi u politički život zemlje.

Ovo nije prvi put da se Alka Vuica oprobava u politici. Već 2009. godine planirala je da se kandiduje na predsedničkim izborima kao predstavnica Zelenih. Tada je isticala značaj svoje popularnosti za iznošenje važnih društvenih pitanja, naglašavajući nedopustivo siromaštvo i probleme sa rasprodajom zemlje. Iako je tada povukla kandidaturu zbog nedovoljnog broja prikupljenih potpisa, čini se da je odlučna da nastavi svoju političku angažovanost.

Republika

Foto: Printscreen Instagram

Alka Vuica

 

Naime, Vuica je 2009. godine odlučila da pokrene svoju političku karijeru. te je planirala da izađe na predsedničke izbore kao kandidatkinja Zelenih. Tom prilikom govorila je kako joj popularnost daje "poziciju s koje želi i mora progovoriti".

- Nedopustivo je da ovaj narod živi u siromaštvu, kopa po kontejnerima. Devedesetih smo se borili za hiljadugodišnji san. Ostvarili smo samostalnost, dobili državu, zastavu, grb, ali izgubili smo zemlju. Naš san se izgubio onog trenutka kad je počela rasprodaja zemlje - rekla je tada pevačica, prenose bosanski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading