POSLEDNJA ŽELJA NAŠEG GLUMCA PRE SMRTI TERA SUZE NA OČI: Ovo je istina o životu Vlaste Velisavljević!

Autor:

Zabava

24.03.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveno šta je Vlasta želeo da uradi pre kraja!

POSLEDNJA ŽELJA NAŠEG GLUMCA PRE SMRTI TERA SUZE NA OČI: Ovo je istina o životu Vlaste Velisavljević!

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Vlastimir Vlasta Velisavljević, legendarni glumac koji nas je napustio pre tri godine, ostavio je iza sebe ne samo bogato glumačko nasleđe, već i veliko srce ispunjeno ljubavlju i saosećanjem prema siromašnima i starijima.

Jedna od njegovih neostvarenih želja bila je da ima luksuzni hotel u Beogradu u kom bi mogao da naseli sirotinju i stara lica. Ova neobična i plemenita ideja svedoči o Vlastinom velikom humanitarnom duhu i želji da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Republika

Foto: e-stock/NENIŠKA

Vlasta Velisavljević

 

- U Beogradu ima mnogo luksuznih hotela. Meni je želja da imam jedan takav hotel. Tu bih naselio sirotinju. To već liči malo na politiku, ali zamislite dole za najstarije koji se slabo kreću, pa onda idemo po spratovima... Za sirotinju, za stara lica, za one koji nemaju gde. Ja bih takav hotel. Hotel za ljude koji traže utehu - rekao je svojevremno Vlasta za "Blic".


Ljubav je uvek bila centralna tema u životu ovog velikog umetnika. Za njega, ljubav je bila jedinstvena i važnija od svega. Odbacivao je mržnju kao nešto što truje ljude i naglašavao važnost ljubavi u međuljudskim odnosima.

Vlasta Velisavljević je prošao kroz teške životne periode, uključujući i borbu za preživljavanje tokom Drugog svetskog rata, kada je bio u nacističkom logoru Dortmund Herde. Ipak, uspeo je da pobegne i vrati se u Beograd, gde je nastavio da gradi svoju karijeru kao glumac.
Republika

Foto: e-stock/MN Press

Vlasta Velisavljević

 

- Uvek i samo ljubav. Nikada mržnja. To ne valja. Mržnja truje ljude. Ne samo sebe već i okolinu. To nije dobro. Ljubav je jedinstvena. Kada se dvoje vole, to je ljubav. Jedino ako nemate briga. Imate ljudi koji nemaju para, nemaju šta da jedu, pa im je važnije to šta će pojesti nego ljubav. A kada govorimo o muško-ženskim odnosima, to dođe na kraju kada se sve sredi - rekao je svojevremeno čuveni glumac

Tokom svoje višedecenijske karijere, Vlasta Velisavljević ostvario je zapažene uloge u 45 dugometražnih filmova, 61 televizijskom filmu i 57 serija. Njegov doprinos srpskom i jugoslovenskom pozorištu, televiziji i filmu ostaje neizbrisiv.

Vlastimir Vlasta Velisavljević bio je umetnik sa velikim talentom, ali pre svega sa velikim srcem. Njegova dela i reči i danas inspirišu i ostavljaju dubok trag u srpskoj kulturi i društvu.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Posmatrac5

25.03.2024 12:42

Ne pominje sina?