PREMINUO SLAVNI JUGOSLOVENSKI MUZIČAR: Suprugu sahranio pre mesec dana, a našoj pevačici je bio DRUGI OTAC!

Autor:

Zabava

18.03.2024

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni muzičar preminuo u 76. godini, a pre nekoliko nedelja sahranio je svoju suprugu!

PREMINUO SLAVNI JUGOSLOVENSKI MUZIČAR: Suprugu sahranio pre mesec dana, a našoj pevačici je bio DRUGI OTAC!

Foto: Pixabay

Sveća

Čuveni jugoslovenski kompozitor i gitarista, Time Petrov, preminuo je u 76. godini nakon kraće bolesti, samo nekoliko nedelja nakon smrti svoje supruge Dragane. O njegovom životu i delu govore brojne kolege i saradnici, a njegova dugogodišnja saradnica Maja Marijana istakla je koliki uticaj je imao na njen muzički put.

Talentovani počeci i put ka uspehu

Evtim Time Petrov rođen je 1948. godine u Strumici, a već u ranoj mladosti pokazao je izuzetan talenat za muziku. Svoju ljubav prema gitari i muzici razvio je slušajući Radio Luksemburg i Radio Šabac. Karijeru je gradio u Beogradu gde je postao jedan od najcenjenijih kompozitora na prostoru bivše Jugoslavije.

Saradnja sa Maja Marijanom i uspon ka slavi

Maja Marijana ističe da je Time Petrov bio ključna figura na njenom muzičkom putu, nazivajući ga svojim "drugim ocem" i prvom podrškom u karijeri. Zahvaljujući njegovoj podršci, snimila je prvi album sa samo 19 godina i ostvarila značajan uspeh pesmom "Poselo na Kalemegdanu". Petrov je komponovao sve pesme na tri njenih prvih albuma, ostavljajući neizbrisiv trag u njenom stvaralaštvu.

- Time Petrov je moj drugi otac, prvi kompozitor i prvi menadžer. Tek sad vidim zašto mi je jednom prilikom rekao: "Često ćeš me spominjati." Omogućio mi je da sa 19 godina snimim prvi album i da zapevam na kultnom "Poselu na Kalemegdanu". Komponovao mi je sve pesme na tri moja prva albuma - pričala je Maja Marijana.

Republika

Foto: ATA Images

Maja Marijana ga je smatrala "drugim ocem"

Impresivan opus i neobičan karakter

Time Petrov je stvorio impozantan opus pesama koje su postale evergrin hitovi na prostoru bivše Jugoslavije. Pesme poput "Laku noć ljubavi", "Zbogom sine, zbogom rode", "Razboleh se, bol bolujem" (Šaban), "Bio mi je dobar drug", "Ja nisam devojka lutalica", "Anđeli ljubavi" samo su neki od njegovih velikih hitova. Iako je stvarao brojne popularne pesme i saradjivao sa poznatim izvođačima, Petrov nije bio sklon javnim nastupima i retko je davao intervjue, čime je održavao tajanstvenu notu oko svog lika i dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading