DEVOJKA BAKE PRASETA O GUBITKU KOSE: Godinama vodi BORBU ZA ZDRAVLJE - sve je krenulo kad je imala 13 godina!

Autor:

Zabava

06.03.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anja Bla otvorila dušu svojim pratiocima o dugogodišnjoj borbi za zdravlje!

DEVOJKA BAKE PRASETA O GUBITKU KOSE: Godinama vodi BORBU ZA ZDRAVLJE - sve je krenulo kad je imala 13 godina!

Foto: Instagram.com

Anja Bla i Baka Prase

Anja Blagojević, poznatija kao Anja Bla, devojka jutjubera Bogdana Ilića (Bake Praseta), progovorila je na društvenoj mreži Instagram o svojoj dugogodišnjoj borbi sa zdravljem. Naime, otkrila je dda se dugi niz godina susreće sa problemom policističnih jajnika, kao i da je sve počelo kad je imala samo 13 godina.

- Počinjem da vam kačim sadržaj vezano za PCOS, odnosno policistične jajnike. Šta jedem, koje suplemente koristim itd... Budući da pijem dosta suplemenata i da je to kompleksna tema, biće dosta videa i storija... -  počela je Anja.

- Što se tiče ishrane, ukratko rečeno, najbitnije je izbaciti hidrate. Nije održivo da ih izbacimo zauvek naravno, niti treba, ali dobro je kraći vremenski period, da se očisti organizam. Ja sam ih izbacila na dve nedelje i onda sam polako ponovo uvodila. Sada jedem hidrate sa niskim glikemijskim indeksom, a sa visokim izbegavam maksimalno. Pročitajte na internetu malo o tome, ali snimiću i video uskoro na tu temu. Plus veoma bitna stvar je da jedete mnogo povrća, što ja iskreno nikad nisam jela. Pa mi to onako baš teže pada... - napisala je ona na društvenoj mreži Instagram.

Republika

Foto: printscreen/instagram.com/anjablaa

Anja Blagojević, poznatija kao Anja Bla

Anja je podelila i simptome sa kojima se žene susreću: ciste na jajnicima, neredovne menstruacije, akne, umor, gubitak kose, insulinska rezistencija i povišen nivo testosterona.

Ipak, otkrila je da njeni jajnici nisu više policistični.

- Tj. mogu da pričam u prošlom vremenu, jer sam pre par dana ponovila nalaz hormona i išla na ultrazvuk i nisu više policistični. - Ja sam menstrualni ciklus dobila sa 12 godina, a već sa 13 sam izgubila pola kose i dlaka je postala ekstremno tanka i talasasta, a imala sam gustu i ravnu kosu. To je bio prvi simptom, ali ja naravno tada, toga nisam bila svesna. Od 15. godine su postale neredovne menstruacije i tek sa 17 sam uradila ultrazvuk i videla da su policistični. I od tada, s vremena na vreme rešim problem, pa se opet vrati i sve tako u krug. Ali svaki put kad se vrati, bude sve gore nego prošli put. PCOS se ne dobija, već je urođeni metabolički poremećaj koji se ispoljava nakon prve menstruacije i u većini slučajeva ga prati insulinska rezistencija.

Republika

Foto: youtobe/bakaprase

Anja Bla i Baka Prase

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading