OVO JE PEVAČ KOJI JE OPERISAO ŽAN KLOD VAN DAMA: Pevam Šemsine pesme dok operišem, sem kad radim vaginalnu rinoplastiku - tada ne pevam!

Autor:

Zabava

04.03.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Diplomirani magistar urgentne medicine bavi se i folk pevanjem.

OVO JE PEVAČ KOJI JE OPERISAO ŽAN KLOD VAN DAMA: Pevam Šemsine pesme dok operišem, sem kad radim vaginalnu rinoplastiku - tada ne pevam!

Foto: FOTO PRODUKCIJA KRUNA, SAŠA JANKOVIĆ


Folk pevač i doktor Irdin Dinči tačnije diplomirani magistar urgentne medicine, specijalizovan za rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.

Živi i radi u Švajcarskoj, a nedavno je izdao pesmu "Prašnjavi ormari".

Uveliko radi i na drugim projektima vezanim za muziku, a ono što je kod njega veoma interesantno je da se na njegovom operacionom stolu, pored mnogih svetskih zvezda, nedavno našao i svetski glumac Žan Klod Van Dam.

Republika

Foto: FOTO PRODUKCIJA KRUNA, SAŠA JANKOVIĆ

Irdin Dinči voli i muziku i medicinu

Irdin je obećao da će ga dovesti u Srbiju, a o druženju sa planetarno popularnim glumcem tvrdi:


Saradnja sa Žanom je izgledala drugarski, pošto smo bliski i privatno i poslovno, a za više informacija o kakvom je zahvatu bilo reči, to će on uskoro da ispriča zajedno sa mnom u nekim od emisija u kojima budem gostovao. Planiram da ga dovedem u Srbiju. Uglavnom ništa strašno, godine čine svoje.


Irdine, muzika je tvoja ljubav, hirurgija je tvoj posao. Kako povezuješ ova dva zanimanja, šta pevaš dok operišeš?


Za vreme operacija, kada su neke rutinske operacije, zapevam često meni dragu pesmu "Čudna jada od Mostara grada", ili “Uzmi me majko u krilo svoje" od Šemse Suljaković. Pri operacijama, kao, na primer, kada radimo vaginalnu rinoplastiku, tada ne pevam, tada sam 100% skoncentrisan na ono što radim! 

Koliko si dugo radio na poslednjem projektu?


- Sve ukupno, snimanje pesama, spota i bekvokali, dok su se otpevali, trajalo je nekih pet meseci! Ali hvala Bogu, sve je se dobro završilo, sada predajem celi moj trud i rad publici u ruke, pa ćemo da vidimo, jer ova pesma je sasvim neki drugi žanr od predhode dve koje su jako dobro prošle.


Kakav je plan posle izlaska pesme "Prašnjavi ormari"?


- Posle objavljivanja pesme " Prasnjavi ormari" za koju je Zoran Kostiv Zoxi radio i aranžman i muziku, a tekst napisao Rama Demir, idemo na već zakazane svirke ili kako mi to žargonski kažemo "tezge" po celoj ex-Yu sredinom aprila i jedva čekam.


Šta najviše traži publika u Švajcarskoj, koje pesme tvojih kolega?


- Ja retko radim Cirih, ali kada tamo nastupam, tu se najviše traze pesme Južnog vetra. Ja mislim da sam jedini pevač koji više radi prostor ex- yu nego zapad, mada, naravno, ima me i u Nemačkoj, Austrija, Francuskoj, Italiji. Često nastupam i u Bosni i Srbiji, cak sam i u Makedoniji bio na privatnom veselju.

Sa kim bi voleo da snimiš duet?


- Izrazio sam želju jednom davno da bi to bila Stoja ako bi se našla volja sa njene strane i da bude, naravno, na obostrano zadovoljstvo!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading