Mladoj pevačici OPALA KOSA od hemioterapija: Zvezda "Granda" progovorila o BORBI SA KANCEROM (FOTO)

Autor:

Zabava

28.02.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnja takmičarka "Zvezda Granda" podelila svoje iskustvo sa teškom bolešću.

Mladoj pevačici OPALA KOSA od hemioterapija: Zvezda "Granda" progovorila o BORBI SA KANCEROM (FOTO)

Foto: Shutterstock, Pink

Bivša učesnica muzičkog takmičenja "Zvezda Granda" progovorila je o svojoj borbi sa opakom bolešću, pa otkrila kako se iz cele priče uspela da izađe kao pobednik.

Naime, nekadašnja zvezda "Granda" Naida Bešlagić je po završetku sezone u kojoj se takmičila, objavila nekoliko pesama, ali se ubrzo povukla sa scene jer je želela da se posveti porodičnom životu.

Kako je aktivna na Instagramu, gde sa svojim pratiocima deli detalje iz privatnog života, tu je podelila priču o svojoj borbi sa kancerom.

Ja sam Naida. Ćerka, sestra, supruga, majka. Niz je mnogo duži, ali tu ćemo se zaustaviti jer sam i neko ko je preživio kancer. Da, kancer. Protekla godina za mene je bila godina iskušenja i godina borbe. Od kraja marta 2023. godine. moj život je dobio potpuno novu dimenziju. Sve ono što sam bila dotad je nestalo dolaskom jednog papira. Nakon dijagnostikovane ciste na jajniku (endometrioza) kao jedan sasvim normalan sled bila je operacija bez ikakvih nagoveštaja da nešto nije u redu. Dolaskom patološkog nalaza 13.04.2023. moj dotadašnji život u momentu se ruši - napisala je mlada pevačica u svojoj objavi i dodala:

- Tuga, strah, očaj, razočaranje… Smenjivale su se razne emocije. Usledile su hemioterapije od šest ciklusa prema preporuci više doktora. Koje nisu bile nužne, ali za moje dobro i kvalitetniji život u budućnosti svakako preporučljive. Isplakala sam se i nastavila dalje jer kroz život sam uvek išla afirmativno i bez neke drame. U redu, dešava se možda nešto jako loše, ali ja sam borac i moram se izboriti sa svime što mi život daje. Sećam se odlaska na prvu hemoterapiju. Gledala sam sve te ljude, posmatrala ih i na neki način vodila intervjue sa njima. Razgovarala, želela sam čuti iz prve ruke šta se dešava nakon primenjene terapije.

 

 

Ona je zatim opisala šta joj je tokom te borbe najteže palo, te opisala kako se osećala kada je počela da joj opada kosa.

- Drugi šok se desio 11.06.2023. godine kada mi je kosa počela mahom opadati kao posledica hemoterapije. To je bio težak trenutak za mene kao ženu jer u momentu gubite sebe, gubite sve ono što vas simbolizuje kao ženu. Sledećeg dana teška srca pristajem na šišanje svoje duge kose. Kose, koja je inperativ jedne žene i simbol ženstvenosti. U tom momentu se osećate kao da vam neko prisilno trga iz života sve ono što ste do tad bili. Nakon par dana tugovanja i prihvatanja ove teške situacije odlučila sam da ne želim da se predam i da želim ići kroz ovu borbu kao ratnik koji pobeđuje. Nisam prihvatala ulogu žrtve niti sam bila žrtva u vlastitim očima. Razmišljala sam o sebi kao zdravoj ženi, te da je to stanje koje trebam prevazići i nešto što ce biti juče. Život sam nastavila kao da se ništa ne dešava, radila skoro sve ono što sam i pre. Bila sam vedra, pozitivna i živela sa ubeđenjem da mi nije ništa - piše Naida.

 

 

Pevačica je na kraju ohrabrila sve koji se nose sa istom ili sličnom situacijom.

- Želim da dam podršku svim ženama i kažem vam da niste same. Bolest ne bira ni godine, ni društveni status. To sutra možeš biti ti, zato je jako bitno da brineš o svom zdravlju i da poznaješ svoje telo. Meni je mnogo značilo da vidim i pročitam pozitivan ishod u borbi sa kancerom, zato dižem svoj glas jer znam koliko je to važno ljudima koji prolaze kroz najteže borbe - poručila je bivša učesnica Zvezda Granda" i dodala: 

Spoznala sam svoju unutrašnju snagu i stanje uma. Shvatila sam koliko jaka mogu biti, toliko da iznesem sve ovo uz osmeh i pozitivnu energiju jer sam birala da kroz ovu borbu idem pozitivno i energično. Biram da nešto iz ovoga naučim, pre svega da cenim sitnice. Rak te nauči mnogim lekcijama. Odlučila sam da budem zdrava jer nemam prava da budem loše. Bolest vas nauči da imate momenat sada i da ne možemo budućnost kreirati preko sadašnjosti. I da osvrtanjem u prošlost postajemo previše anksiozni. Živi i bori se sada. Ti to možeš. Nisi sama. Ja sam uspela, i ti ćeš!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading