NAJPOPULARNIJA SRPSKA PESMA KRIJE MRAČNU TAJNU: Naša pevačica izgubila člana porodice - zbog ovoga se SLOMI dok peva "Džanum"

Autor:

Zabava

27.02.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teya Dora ne voli da priča o svom privatnom životu, a sada je otkriveno da ju je zadesila porodična tragedija 2021. godine!

NAJPOPULARNIJA SRPSKA PESMA KRIJE MRAČNU TAJNU: Naša pevačica izgubila člana porodice - zbog ovoga se SLOMI dok peva "Džanum"

Foto: ATA Images/Mateja Stanisavljević

Teodora Pavloska, poznatija kao Teya Dora, jedan je od ovogodišnjih favorita na "Pesmi za Evroviziju", na kojoj se takmiči sa pesmom "Ramonda". Teya Dora je doživela svetsku slavu kada je njena pesma "Džanum", zahvaljujući društvenim mrežama, postala jedna od najviralnijih na svetu.

Međutim, niko nije znao da se iza pesme, čiji je tekst preveden na 189 jezika širom sveta, krije tužna priča. Teya Dora je malo pričala o svom privatnom životu, a nedavno je dala intervju za "Istmedia" iz Bora, odakle potiče. Novinar koji je vodio intervju lično poznaje Teya Doru i u njemu je objavio i njenu fotografiju iz detinjstva, te otkrio ko su njeni roditelji.

Republika

Foto: Youtube.com printscreen

Teya Dora - Džanum

On je napisao da Borani poznaju i njemu majku - "Jasnu rođenu Jojić, znamo po mnogobrojnim tekstovima o Boru i Timočkoj krajini koje je godinama objavljivala kao novinar Večernjih novosti, ali i po brojnim etnološkim knjigama među kojima su i knjige o vlaškoj magiji čijim je pisanjem i izdavanjem pre skoro tri decenije doprinela uverenju da Vlasi imaju svoj kulturni identitet i da zaslužuju da u Srbiji ostvare status nacionalne manjine".

Novinar je takođe napisao i da će Borani pamtiti njenog oca, Dragana Pavlovskog Gandru, koji je preminuo 2021. godine. Kako kaže, ovog slikala i grafičkog dizajnera će pamtiti ne samo po logotipima koje je uradio za institucije poput Muzeja rudarstva i metalurgije i Muzičke škole u Boru, već i po izložbama karikatura i sjajnih ilustracija.

Inače, Teya Dora je istakla u nekoliko intervjua da joj je teško da peva pesmu "Džanum", zato što osoba koju je mnogo volela nije bila živa da se raduje uspehu ove pesme.

Republika

Foto: ATA Images/Mateja Stanisavljević

Teodora Pavlovska

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading