OVO JE SKRIVENA STRAST MARIJE EGELJE: Lepa voditeljka u NARODNOJ NOŠNJI, izvajala telo igrajući FOLKLOR preko DVE DECENIJE! (FOTO)

Autor:

Zabava

25.02.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marija Egelja vodila je program na koncertu KUD "Lazar Hrebeljanović", čija je stalna članica dugo godina!

OVO JE SKRIVENA STRAST MARIJE EGELJE: Lepa voditeljka u NARODNOJ NOŠNJI, izvajala telo igrajući FOLKLOR preko DVE DECENIJE! (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

U nedelju, 18. februara ove godine u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine održan je koncert KUD "Lazar Hrebeljanović" iz Beograda. Voditeljka programa bila je svima dobro poznato TV lice, Marija Egelja, koja je zablistala u našoj narodnoj nošnji.

Iako je mnoge ovo iznenadilo, popularnoj voditeljki je folklor strast više od dve decenije. Nakon održanog koncerta, Marija je podelila fotografije sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Koncert KUD "Lazar Hrebeljanović"

- Prvi put je mamu bodrio sin, koji je toliko igrao, da je "ukrao šou". Folklor sam zavolela od malena, kada sam i krenula da igram, a tradiciju zemlje treba prenositi na mlađe naraštaje, što je Aleksa ozbiljno shvatio i učestvovao sve vreme u koncertu.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Marija Egelja, voditeljka koncerta

Predivno i emotivno veče, čast mi je da sam bila voditelj koncerta (još pre TV-a me je Caca "otkrila", pa sam voditelj postlaa davno) i drago mi je da vidim da se mladi i dalje bave folklorom, živeće ovaj narod. Bravo za sve! - poručila je Marija.

Inače, voditeljka, koja je stalna članica ovog Kulturno-umetičkog društva, pre sedam godina je otkrila šta ju je privuklo da se upiše na folklor.

- Sve je počelo kad sam u trećem razredu osnovne videla reklamu na vratima škole za upis novih članova. Sećam se slogana “Putujte sa nama” koji me je odmah privukao. Roditelji nisu imali ništa protiv da krenem na časove, samo me je mama u početku vodila i u plesnu školu, sve dok nisam shvatila da želim da igram samo folklor - ispričala je Egelja svojevremeno za "Gloriju".

Kako je ispričala tada, vitku liniju nije stekla izgarajući u teretani i držeći dijete, već na folkloru, koji igra od svoje desete godine.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Marija Egelja u narodnoj nošnji

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading