ALKOHOLOM GUŠIM DUBOKU PATNJU I BOL U SEBI: Ana Nikolić ŠOKIRALA JABNOST objavom o ZAVISNOSTI (VIDEO)

Autor:

Zabava

16.02.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica se poziva na planetarno popularnog stručnjaka na temu stresa i traume.

ALKOHOLOM GUŠIM DUBOKU PATNJU I BOL U SEBI:  Ana Nikolić ŠOKIRALA JABNOST objavom o ZAVISNOSTI (VIDEO)

Foto: youtube.com/RTV Pink Official

Poznata pevačica Ana Nikolić iznenadila je javost kada je na svom profilu na Instagramu objavila video planetarno popularnog stručnjaka na temu traume dr Gabora Matea u kome kovori o konzumiranju alkohola na jedan nesvakidašnji način. 

Naime, čuveni kanadski psihoterapeut mađarskog porekla ukazuje na to da osobe koje imaju problem sa zloupotrebom alkohola ne bi trebalo etiketirati i nazivati ih alkoholičarima, niti ih positovećivati sa njihovim ponašanjem, već im pristupiti kao osobama koje se na taj način suočavaju sa dubokim bolom i patnjom.

Nikolićka je u opisu ove objave i sama naglasila da je mnogi neće razumeti i da će ovo shvatiti kao njeno pravdanje, ali je ipak rešila da podeli sa svetom mišljenje jednog ovakvog stručnjaka na temu alkoholizma.

- Zemljani će reći... Da, to je izgovor. Ali ima i onih koji su na visoj frekvenciji, pa će razumeti - napisala je Ana uz video doktora, koji je u oktobru i u Beogradu držao predavanja u organizaciji Fondacije Novak Đoković.

 

 

Njegove reči u Nikolićkinoj objavi nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

- Čak i neko ko teško pije sada i kaže ja: "Ja sam alkoholičar", ja kažem: "Ne nisi!" To nije ko si ti! Ti si osoba koja trenutno prolazi kroz mnogo bola i koristi alkohol da uguši taj bol, ali to nisi. To nije ono što si ti, tako da ne postoji osoba koja se oporavila i koja više nije alkoholičar. Čak ni alkoholičar nije alkoholičar u smislu o kojem sada govorim. Da, oni piju. Da, oni povređuju sebe. Da, oni uništavaju svoje živote. To je sve tačno. Ne može se poreći. Treba priznati. Ali, šta ako kažemo, šta ako zabranimo reč "zavisnik". I da ne možeš reći to o bilo kome i da je "taj i taj" zavisnik? Šta bi rekao o njima? "Taj i taj" je ljudsko biće koje je mnogo patilo u životu i trenutno pokušava da pobegne od svoje patnje ovim određenim ponašanjem koje priznaje istinu bez identifikovanja osobe sa takvim ponašanjem - priča u Aninoj objavi čuveni mađarsko-kanadski lekar Gabor Mate koji se posebno bavi emocionalnim stanjima kao što su stres i trauma.

Foto: youtube.com/RTV Pink Official

Ana Nikolić često šokira svojim objavama

U komentarima ispod ovog videa, Ana je dobila dosta podrške svojih pratilaca, a bilo je i onih koji su joj najdobronamernije poručili da se trgne.

- Tužno... Moja mama je pila i dan danas pije, čak me i laže ponekad, ne želi mi priznati da pije, a čujem joj glas... Kažeš nije izgovor, nije, puno bola ima sigurno... I to je ono, kad mama kaže, ne daj Bože da prolazis sto sam ja... Da znaš samo koliko bili gledat vlastitu majku koja pije, koja se ne se ne zna izboriti, pokazati svome djetetu da postoji i drugi put - jedan je od upečatljivijih komentara, među kojima je i ovaj:

- Teško je, mnogo je tesko, ali bi se trbalo trgnuti. Imaš nekoga kome su potrebna zdrava! Molitva i crkva, ispovest i post, pričest, tu potrazi pomoć!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading