"Moja Džidža se samo DERE, al' ne možeš ti sa SIROTINJOM...": Bosanac otkrio kako je i pored MILIONA ostao PRAZNIH DŽEPOVA!

Autor:

Zabava

14.02.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati muzičar poznat i kao veliki kritičar domaće muzičke scene, nije štedeo ni svoju naslednicu koja je podlegla novim trendovima u muzici.

"Moja Džidža se samo DERE, al' ne možeš ti sa SIROTINJOM...": Bosanac otkrio kako je i pored MILIONA ostao PRAZNIH DŽEPOVA!

Foto: ATA Images

Džiža, Dragan Stojković Bosanac

Proslavljeni harmonikaš i kompoziror Dragan Stojković Bosanac potkačio je današnje muzičare i pevače, među kojima je i njegova ćerku Aleksandra Stojković Džidža, kada je progovorio o problemima sa kojima se susreću današnji autori. 

Naime, on je poručio da je umesto muzike sada na estradi samo dreka, te da se previše koristi moderna tehnologija na uštrb kvaliteta. 

- Danas nema mecena, nemamo ni izdavača, ona ili on, mora da plati sve. A najbolji zvuk se dobija sa muzičarima, a ne programiranjem - rekao je član žirija "Zvezda Granda", pa opleo po današnjim pevačima, među kojima je i njegova ćekra:

- Današnji snimci kada se slušaju, počev od moje Džidže, pa nadalje, to se samo dere, nema dinamike, nema svirke. Amerikanci to drugačije rade, oni prvo naprave demo snimke, pa čuju pesmu, a onda snimaju glas u Los Anđelesu, pa bas u Čikagu, u Njujorku violine gude, pa sve onda sastave i tako se dobije kvalitet.

Republika

Foto: youtube.com/Grand Production

Aleksandra Stojković Džidža se ne obazire na očevu kritiku

Bosanac je zatim upozorio na još jedan veliki problem vezan za digitalne mreže, koji muzičarima i autorima stvara privid koji im stvara veliki broj pregleda na Jutjubu, dok velika zarada zapravo izostaje.

- Kod nas je žaba videla da se konj potkiva, pa je i ona digla nogu. Ne možeš ti sa sirotinjom uraditi tako nešto. Možeš staviti logo od 'mercedesa' na 'juga', ali 'jugo' ostaje 'jugo'. Osamdesetih godina se zarađivalo, ali se plaćao porez na ukupan prihod građana i to je bilo sve regularno. Ja danas na jednom mom kolu imam 16 miliona pregleda, ali su džepovi prazni, te pare su ništa u odnosu na to - zaključio je Bosanac. 

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading